Servicii Profesionale — October 28, 2016 at 8:07 am

Cel mai mare proiect de iluminat arhitectural cu LED din România

by
Palatul Culturii Iasi
Palatul Culturii din Iași

Soluțiile de iluminat cu LED Philips Lighting pun într-o lumină nouă conceptul arhitectural al Palatului Culturii din Iași, lucrare de excepție proiectată și realizată de I.D. Berindei în perioada 1906 -1925. Inițial Palat de Justiție și Administrație, clădirea găzduiește în prezent sediul Complexului Muzeal Național “Moldova”, reprezentând principalul punct de atracție al regiunii.

În ultimii șapte ani, Palatul Culturii a trecut printr-un amplu proces de restaurare, care a inclus și modernizarea sistemului de iluminat al fațadei, prin montarea de soluții profesionale de iluminat cu LED de înaltă performanță de la Philips Lighting. Obiectivul principal al întregului proiect de restaurare, care a stat la baza alegerii soluțiilor de iluminat, a fost acela de a reda comunității cea mai spectaculoasă realizare arhitecturală a stilului neogotic din România.

Soluțiile de iluminat Philips Lighting oferă pe lângă economiile de energie semnificative, specifice tehnologiei LED, un impact vizual deosebit și o experiență care îți taie răsuflarea. Un alt beneficiu adus de instalarea sistemelor cu LED îl reprezintă și necesitatea unui nivel de mentanță scăzut pe întreaga durată de viață a proiectului care, mai ales în cadrul iluminatului arhitectural, se dorește a fi foarte mare.

Specialiștii Philips Lighting România au propus soluții flexibile din gama Color Kinetics, ideale pentru accentuarea detaliilor arhitecturale, care completează armonios, prin efecte de lumină, geometria întregii clădiri.

În ultimii douăzeci de ani, iluminatul architectural și-a depășit rolul de a oferi vizibilitate și siguranță, devenind o componentă esențială în planul de dezvoltare a unui oraș și o metodă excelentă de a dezvălui lumii întregi istoria și identitatea unei comunități. Un proiect de iluminat precum cel al Palatului Culturii devine important pentru întreaga comunitate din multiple perspective: culturală – susținând identitatea unică a orașului, economică – prin creșterea gradului de atractivitate a zonei ca și destinație turistică și de business, socială – implicând comunitatea locală în redescoperirea valorilor.