Agricultura&FMCG — October 31, 2016 at 6:02 pm

Sistemele de umplere de la Bizerba

by
Sistem de umplere Bizerba
Sistem de umplere Bizerba

BizerbaGmbH & Co. KG si Bush-Werke AG si-au reunit expertiza sub numele Bizerba Bush AG. Ambele companii au promovat de-a lungul timpului calitatea, precizia, inovatia si fiabilitatea in cantarire. In urma acestei fuziuni, portofoiul de solutii Bizerba include acum si sisteme de umplere. Solutiile de umplere completa si semi-automata se adreseaza industriilor chimica, alimentara, a materialelor de constructii, vopseluri si cea farmaceutica.

Umplerea securizata, in diverse tipuri de recipiente, e un proces important in aceste industrii. Tocmai de aceea, sistemele semi-automate de umplere cum este FSL Pro S, pot cantari fluide pana la cel mai exact gram, le pot imbutelia in mod sigur si pot face acest lucru si pentru substante inflamabile si caustice sau spuma. Iar companiile care doresc sa fie si mai eficiente, pot extinde acest sistem astfel incat recipientele sa fie etanseizate si etichetate.

Impachetare si etichetare fara cusur

Etanseizarea si impachetare defectuoasa, etichete ilizibile – e un scenariu de cosmar pentru producatori! Solutia pentru astfel de probleme poate fi sistemul de inspectare optica ThermoSecure L. Pana la trei camere de rezolutie mare opereaza o scanare 360° a produsului si verifica si data expirarii, pretul, descrierea produsului si cat de lizibil este logo-ul. Produsele care nu sunt corect etichetate sunt indepartate. In acelasi timp, o procedura speciala face posibilia verificarea impachetarii MAP (gaz protector), acesta fiind un factor decisiv in garantarea valabilitatii calitatii produsului pana la data expirarii.

Conditiile dificile, cum sunt spre exemplu in industria logistica, necesita o masina de etichetat extrem de performanta. Sistemul automat GLM-L poate pune etichete adezive prin lipire, aplicarea unui jet de aer sau aplicare rotativa.

Mai mult decat atat, este important sa poti imprima etichete in mod precis si mai ales sa le protejezi de intemperii sau influente exterioare. Etichetele termo-sensibile au o reactivitate termala foarte buna, inclusa in material. Acesta este un avantaj, mai ales cand e vorba de produse care trebuie sa fie transportate pe distante mari sau care intra in contact cu condensul: hartie protectoare sau materialele termosenzitive sunt, in mare masura, rezistente la apa.

Cantarire si examinare simultane

Conform legislatiei in vigoare, multe produse alimentare trebuie sa fie cantarite exact si examinate, ca sa nu cuprinda corpuri straine (cum ar putea fi fragmente de metal). Cantarul dinamic CWF poate sa faca ambele actiuni: pe de o parte, stabileste categorii de produse in functie de clasele de catarire stabilite prin lege. Pe de alta parte, simplifica procesul de verificare cu ajutorul detectorului de metale Varicon, care este incorporat. Produsele care nu sunt corect cantarite sau produsele contaminate sunt automat excluse.

Solutii integrate cu software industrial

Software-ul BRAIN2 are o serie de module diferite: spre exemplu, prin BRAIN2 Formulation, utilizatorii pot realiza manual dozarea sau stabilirea loturilor. Alte module vin in intampinarea utilizatorilor si realizeaza layout-uri de etichete de pret sau cantarire sau se ocupa de managementul produselor noi.