Big Data&Analytics — November 2, 2016 at 12:28 pm

DataStax, cel mai bun scor la 2 din 4 capabilitati critice ale bazelor de date operationale, conform Gartner

by
DataStax Enterprise
DataStax Enterprise

Platforma DataStax Enterprise, partenerul Relevance pe segmentul Data Management, este considerata cel mai bun sistem de management de baze de date operationale, la nivel global, in analiza „Critical Capabilities for Operational Database Management Systems”, realizata, recent, de Gartner.

In analiza sistemelor de management de baze de date operationale (ODMS), din 21 de furnizori analizati, DataStax a obtinut cel mai bun scor la doua dintre cele patru categorii de utilizare analizate de Gartner – distribuirea de date variabile si evenimente usoare si observatii.

297359_0003 date

De ce a ocupat DataxStax primele pozitii?

  • Valorifica puterea unei adevarate baze de date NoSQL multi-model.
  • Livreaza valoare in timp real si la scara epica necesara aplicatiilor din cloud.
  • Solutioneaza cele mai dificile provocari de customer experience digitale.

DataStax Enterprise este o baza de date multi-model integrata intr-o platforma construita pe open-source-ul Apache Cassandra care suporta informatii de tip tabelar, valoare-cheie, document si, cel mai recent, grafuri de DBMS construite cu proiectul open-source Apache TinkerPop.

Metodologia capacitatilor critice a necesitat analisti care le-au identificat pentru fiecare clasa de produse. Apoi, fiecare capacitate a fost ponderata in ceea ce priveste importanta sa pentru cazurile specifice de utilizare a produselor. In continuare, produsele au fost evaluate in ceea ce priveste cat de bine pot sa atinga fiecare dintre capacitatile critice.

Fiecare produs a fost evaluat in functie de cat de bine livreaza fiecare capacitate, fiind notat pe o scala de la zero la cinci puncte. Astfel, un scor care rezuma modul in care capacitatile critice satisfac necesitatile pentru fiecare caz de utilizare a fost calculat pentru fiecare produs.

Pe langa cele patru cazuri de utilizare identificate de catre Gartner, raportul prezinta urmatoarele tipuri de informatii:

  • Perspective ale expertilor asupra peisajului ODBMS
  • Analiza critica asupra diferentelor cheie intre furnizori
  • Cele mai recente evolutii in domeniul tehnologiilor relationale si NoSQL.