Data Center / Storage — November 9, 2016 at 10:33 am

Trecerea companiilor către stocarea flash

by

Odată cu creșterea necesității prelucrării unor cantități mari de date, companiile migrează rapid către noile generații de sisteme de stocare flash. Spațiul de stocare este punctul central al oricărei arhitecturi IT moderne, succesul acesteia depinzând de capacitatea, latența scăzută și debitul rapid de date, condiții direct dependente de modalitatea de stocare a datelor.

Stocare flash

Stocarea flash oferă o latență incredibil de scăzută, măsurată în milisecunde sau chiar în microsecunde, fiind în concordanță cu era actuală care necesită o putere ridicată de calcul, procesarea și analizarea datelor. Utilizarea hard-discurilor a fost dată în special de costurile mici de implementare și stocare, fiind mult timp utilizate fără a fi luate în calcul noile flash. Stocarea flash a devenit competitivă în materie de costuri, în special datorită inovațiilor recente, a cererii de consum și a caracteristicilor unice oferite. Printre aceste caracteristici unice se numără stocarea dinamica, compresia și de duplicarea datelor și virtualizarea stocării. De asemenea, stocarea flash oferă o capacitate mai mare de stocare, în timp ce spațiul fizic ocupat in rack este mult mai redus, oferind posibilitatea dezvoltării unor centre de date mai ușor organizabile.

Tendințele de stocare sunt influențate de ascensiunea rapidă a cloud, analiza datelor și procesarea de date mobile și sociale, dar și de necesitățile de securitate în timp real impuse de caracteristicile datelor stocate. Astfel, multe companii și organizații utilizează deja flash ca mediu de stocare primară. Conform IBM și IDC, stocarea flash poate deschide porțile pentru dezvoltarea de noi aplicații și tehnologii, oferind viteze mari de procesare, fiabilitate, performanță, în timp ce utilizarea de resurse precum procesorul și energia sunt reduse semnificativ. Principalele atribute ale stocării viitorului sunt văzute ca fiind performanța ridicată bazată pe latență redusă, costurile de eficiență operațională și fiabilitatea în momentele critice. Dezvoltarea platformelor care necesită o analiză puternică a datelor, precum cele e- commerce, sociale, media și bazele de date, are o influență directă asupra mediilor de stocare. IBM FlashSystem poate lua locul mai multor rack-uri pentru unități de hard disk ducând la reducerea costurilor de energie, spațiu și de răcire. Odată cu reducerea acestor necesități, economiile pot continua prin reducerea cheltuielilor pentru licențe software necesare pentru administrarea centrului de date. De asemenea, IBM FlashSystem suportă criptarea hardware AES 256, pentru clienții care doresc protecție suplimentară.

Compania chineză Wanlian Securities, utilizează stocarea flash pentru a minimiza latența în sistemele sale de tranzacționare și pentru a îmbunătăți viteza de compensare. Compania a avut provocarea clasică a unei afaceri de succes, și anume, oferire unor servicii de calitate în contextul creșterii companiei. Dar, cu IBM FlashSystem a reușit să reducă orele comerciale de compensare de la 240 minute la doar 90 de minute, obținând o îmbunătățire de 62,5%. De asemenea, blocajele cauzate de creșterea volumelor de tranzacționare din China au fost eliminate odată cu implementarea stocării flash, timpul de răspuns pentru bazele date Oracle fiind redus de la 10 la mai puțin de 0,4 milisecunde.