Transport/Travel — November 21, 2016 at 11:12 am

Prevenirea accidentelor in statiile de metrou

by
Metrou
Metrou

Accidentele din staţiile de metrou pot fi prevenite. Căderea accidentală de pe peron înainte de sosirea trenului în staţie este probabil unul dintre scenariile ce conduc aproape inevitabil la tragedie. Aceste căderi pot fi cauzate de starea de sănătate a călătorilor, împingerile accidentale ce apar în staţiile aglomerate sau altercaţiile posibile.

Optex a dezvoltat o soluţie ce permite monitorizarea atentă a tuturor persoanelor ce se află pe peron. Iar, în cazul în care o persoană cade între linii, sistemul trimite în mod automat o alarmă de oprire către garnitura de metrou. O astfel de soluţie care are la bază senzorul RLS-3060 a fost deja implementată în Marea Britanie dovedindu-se deja eficientă.

Tehnologia laser a senzorilor Optex permite ca aceştia să poată funcţiona optim indiferent de condiţiile de iluminare. Senzorii pot fi setaţi pentru a ignora garniturile de metrou ce se află în deplasare şi să activeze sistemul de protecţie doar atunci când o persoană este detectată într-o arie predefinită.

Sistemul asigură atât creşterea nivelului de securitate al pasagerilor, dar poate fi folosit şi pentru a reduce acţiunile de vandalism sau actele de violenţă.

Sistemul Optex poate opri automat garniturile de metrou sau poate înştiinţa agenţii de securitate atunci când o persoană se află într-o zonă restricţionată sau dacă un obiect este localizat în acea zonă. Sistemul este flexibil şi poate fi configurat pentru a acoperi diferite scenarii, putându-se seta inclusiv mărimea minimă a obiectelor ce trebuie detectate. Senzorul OPTEX RLS-3060 are o rază de acoperire de 30 de metri.