IT Architecture — November 28, 2016 at 12:05 pm

Synology® lansează DSM 6.1 beta

by

synologySynology anunţă disponibilitatea în varianta beta a noului sistem de operare DiskStation Manager (DSM) 6.1 şi a mai multor pachete software, invitând comunitatea Synology să experimenteze cele mai noi softuri şi să ajute la dezvoltarea lor.

“Synology evoluează pentru a satisface nevoile profesioniştilor din mediile de afaceri, furnizând o serie de instrumente care merg dincolo de noţiunea clasică de stocare. Anunţul de astăzi evidenţiază modul în care un NAS Synology poate acţiona ca un server central al biroului, devenind o piesă importantă a stucturii IT,” a declarat James Chen, CEO Synology Inc.

Instrumente robuste şi rafinate pentru administratorii IT:

  • DiskStation Manager 6.1 beta:Cea mai nouă versiune a sistemului de operare folosit de NAS-urile Synology introduce instrumente pentru monitorizarea gradului de sănătate a sistemului, reparare automată a fişierelor, suport îmbunătăţit pentru Apple Time Machine, precum şi o serie de opţiuni flexibile de update, ce simplifică viaţa administratorilor de sistem.
  • Active Directory Server (In curând):Nouă aplicaţie permite anumitor NAS-uri Synology să servească ca server DC(domain controller) pentru a gestiona utilizatorii, grupurile şi dispozitivele dintr-un mediu office.

Noi aplicaţii beta pentru partajare, căutare sau organizare a datelor

  • Synology Universal Search:Un instrument puternic de căutare, ce ajută utilizatorul să găsească şi să acceseze rapid documentele importante, fişierele multimedia şi aplicaţiile aflate pe NAS-ul Synology.
  • USB Copy:Este un instrument util pentru cei ce obişnuiesc să stocheze des date pe stick-ul USB, permiţând salvarea fişierele în mod automat, prin simpla conectare la NAS a dispozitivului de stocare pe USB. Regulile personalizate permit specificarea exactă a dosarului ce trebui să fie copiat.

Protecţie îmbunătăţită a datelor

  • ŸSnapshot Replication: Pentru a asigura siguranţa şi disponibilitatea fişierelor, documentelor şi a masinilor virtuale, update-ul pentru aplicaţia Snapshot Replication introduce instrumente de management pentru monitorizarea şi oprirea task-urilor, precum şi abilitatea de a salva snapshot-uri pe un volum de stocare local.
  • Hyper Backup:Cea mai recentă versiune a aplicaţiei păstrează salvările în siguranţă şi reduce consumul de stocare.
  • Virtual DSM Manager:Permite migrarea instanțelor DSM virtuale între două NAS-uri, în timp ce datele sunt stocate pe o a treia maşină, asigurând astfel  o funcţionare continua chiar şi pe timp de service

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm sa accesaţi pagina https://www.synology.com/beta.