IT in World — December 4, 2016 at 9:38 am

Considerente hardware pentru instalarea SAP HANA

by

sap-hanaFiind o tehnologie relativ noua, SAP HANA este adoptată în special de cei care doresc asemenea tehnologii noi, aceștia învățând lecții valoroase legate de asigurarea performanței hardware. Puterea analitică a SAP HANA, vine din start cu cerințe de hardware avansat pentru asigurarea unei performanțe optime.

Chiar dacă există multe opțiuni legate de arhitecturi, sunt luate în calcul considerații precum multithreading, lățimea de bandă și memoria de cache. Conform unui raport întocmit de IDC, cei care vor să migreze către SAP HANA au de luat mai multe decizii critice legate de infrastructura hardware. În raport se menționează că mulți furnizori oferă HANA pe arhitecturi standard sau printr-un centru de date integrat și adaptat pentru SAP. Totuși, HANA este disponibil pe toate modelele IBM Power8 în familia Power Systems, oferind o gamă largă de hardware. Adaptarea la SAP HANA trebuie realizată prin implementarea unor sisteme care să combine operațiunile cu raportarea și tranzacționarea analitică.

Soluțiile selectate pentru rularea SAP HANA trebuie să fie extrem de robuste și scalabile, cu o fiabilitate, disponibilitate ridicată, procesând masiv procese paralele și procese prelucrate în memorie.

Cei care adoptă primii SAP HANA doresc beneficii precum o performanță îmbunătățită, compresie columnară, amprentă redusă, viteză de acces crescută pentru interogări complexe, costuri mici ale operațiunilor și cerințe reduse de depozitare. Pentru a obține aceste avantaje, cei care adoptă SAP HANA trebuie să dezvolte platforme hardware care să gestioneze eficient volumele de lucru analitice și tranzacționale. De exemplu, sistemele de putere de la IBM au capacitatea să realizeze un multithreading simultan, în timp ce arhitecturile normale oferă doar două sensuri de procesare. Multithreading-ul este cheia în eficiența interogărilor pe secundă, fiind vital pentru sistemele care au utilizatori în creștere. IBM Power Systems a îmbunătățit capacitățile de putere de procesare, precum viteze mari de tact, multithreading, fiind un sistem optim pentru nevoile de prelucrare ale SAP HANA. SAP HANA instalat pe IBM Power Systems este o alegere buna pentru companiile care au volume mari de date, prin implementarea tehnologiilor combinate fiind posibilă o creștere a performanței de două ori față de alte sisteme, oferind o flexibilitate și economie mai mare. Multithreading, lățime de bandă de memorie și cache-ul sunt caracteristici cheie care au fost îmbunătățite în design, procesoarele având de patru ori mai multe procese pe nucleu. Astfel, mai multe instrucțiuni pot fi rulate în paralel, oferind o capacitate crescută de analiză. Datele pot fi prelucrate și mutate mult mai eficient prin lățimea de bandă de patru ori mai mare decât pe arhitecturile existente, cu până la 16TB de memorie disponibilă pe un singur server. Datele se vor încărca rapid cu ajutorul unui cache de cinci ori mai mare decât la alte arhitecturi.

Technische Universität München (UTM) este o universitate tehnică de elită care a adoptat SAP HANA timpuriu, rulând pe arhitecturi IBM Power Systems. Universitatea oferă servicii educaționale rapide, simple, inteligente și ieftine activate de soluții de gestionare reduse, eficiente din punct de vedere energetic. Universitatea a ales SAP HANA pentru a avea o performanță adaptată pentru clienți și un serviciu rentabil. Beneficiile economice obținute prin utilizarea SAP HANA sunt importante pentru sectorul educației – costuri reduse de funcționare, prețuri competitive, precum și cerințele de putere rentabile, fără a sacrifica performanța sau flexibilitatea.