IT in World — December 4, 2016 at 9:45 am

Utilizarea Linux și open source pentru inovarea în IT

by

IBM LinuxOpen

Linux a devenit o platformă matură, depășind statutul de sistem de operare și devenind un mod de valorificare a puterii de inovare pentru a se asigura că organizațiile nu sunt lăsate în urmă în lumea digitală din ce în ce mai rapidă. A devenit posibilă utilizarea soluțiilor open-source pentru dezvoltarea de noi aplicații, soluțiile open-source fiind mai mobile la bază. Inovația prezentului este bazată pe cloud, analiză și mobilitate, care pentru a fi sprijinite au nevoie de o arhitectură IT rentabilă care să garanteze fiabilitatea, securitatea și performanța.

IBM spune că a surprins industria de acum 15 ani prin punerea Linux pe mainframe, și că o treime din clienții mainframe IBM rulează acum Linux. IBM și-a luat angajamentul de a se menține în topul sistemelor de open-source din lume, prin IBM LinuxONE care se adresează nevoilor de infrastructură agile ale aplicațiilor de ultimă generație, dar și abordează problemele-cheie de inovare cu care se confruntă dezvoltatorii acestora. IBM lucrează în contextul în care transformarea digitală de astăzi este o reașezare fundamentală a cererilor în ceea ce privește modul în care acestea sunt scrise, ambalate, gestionate și rulate.

Un studiu realizat de Black Duck în anul 2015, arată că 64% din companii au participat la proiecte open-source, în timp ce 88% din companii doresc să crească contribuția la acest tip de tehnologii în următorii ani. Pe scurt, putem spune că Linux și open-source câștigă un teren nesperat în strategiile de inovare a corporațiilor. Totuși, odată cu mutarea acestora în proiecte de nișă, este strict necesar ca acestea să suporte toate aplicațiile și tehnologiile critice, precum scalabilitatea, disponibilitatea și protecția datelor.

O infrastructură bazată pe Linux trebuie să fie sigură, eficientă, adaptabilă și integrata. IBM LinuxONE are multe caracteristici și o arhitectură ideală pentru inovația IT, fiind deschis, flexibil, cu o scală nelimitată, simplu, utilizează puține servere, are viteză optimă precum și costuri reduse. Un alt avantaj pentru inovare este faptul că IBM DevOps Solution pe LinuxONE Systems oferă management complet și de automatizare a ciclului de dezvoltare de software, de captare cerințe, prin dezvoltarea de aplicații și testare, continuând cu livrarea și monitorizarea cererilor de executare.