EDUCATIE — December 5, 2016 at 4:29 pm

150 de calculatoare de la Ateliere Fara Frontiere au fost donate catre 26 de proiecte educationale din judetul Galati in cadrul programului „Auchan-să la educație 2016”

by

 

auchansa-la-educatie-galati-2016De Mos Nicolae, Auchan Romania si Ateliere Fara Frontiere au donat 150 de echipamente IT catre 26 de institutii de invatamant si asociatii din judetul Galati pentru a echipa proiecte educationale in comunitatile defavorizate.

Festivitatea de premiere a avut loc azi, 6 decembrie 2016, in incinta centrului comercial Auchan Galati, la ora 13:00. In cadrul acestui eveniment, 150 calculatoare au fost inmanate reprezentantilor unitatilor de invatamant si asociatiilor laureate. In total, au fost depuse 37 de proiecte din partea organizatiilor si institutiilor educationale, dintre care 26 au fost desemnate castigatoare in urma jurizarii din 15 noiembrie.

“Reducerea decalajului informatic reprezinta una dintre misiunile importante ale Ateliere Fara Frontiere, alaturi de insertia socio-profesionala a persoanelor defavorizate si lupta impotriva risipei si poluarii pentru o dezvoltare durabila. Prin programul “ Auchan-să la educatie” sprijinim educatia, formarea si integrarea grupurilor defavorizate si vulnerabile cu acces redus la informatie si NTIC (Noile Tehnologii ale Informatiei si Comunicarii). Multumim, in acest final de campanie, Fundatiei Auchan pentru Tineri, care ne-a oferit din nou sprijinul sau, precum si angajatilor Auchan Galati, ambasadori ai acestui proiect, pentru implicarea lor pe parcursul programului.“ Raluca Ouriaghli, Director General ATELIERE FARA FRONTIERE

Colaborarea dintre Auchan si Ateliere Fara Frontiere a inceput in anul 2012, odata cu prima editie a proiectului „Auchan-să la educație!” derulat in parteneriat cu Auchan Militari, prin care s-au donat in total 100 de calculatoare catre 7 scoli, 4 licee, 2 gradinite si 2 ONG-uri din sectorul 6 din Bucuresti. De atunci, Ateliere Fara Frontiere si Auchan Romania au donat in total 425 de calculatoare pentru 78 de proiecte educationale in Bucuresti si judetul Arges, cu sprijinul Fundatiei Auchan pentru Tineri.