Networking — December 7, 2016 at 3:58 pm

ASUS anunță routerul BRT-AC828 pentru firmele mici și mijlocii

by
Router Wireless ASUS
Router Wireless ASUS

ASUS a anunțat routerul wireless BRT-AC828, un model rapid din clasa AC2600 cu patru antene transmițătoare și patru receptoare. Noul model este dotat cu toate funcțiile de rețea vitale pentru firmele mici și mijlocii.

ASUS AiRadar combină tehnologia “beamforming” de formare a semnalului cu cele patru antene externe, asigurând fiabilitatea, puterea și viteza rețelei wireless, prin viteze combinate de până la 2534Mbps, permițându-le utilizatorilor să rămână concentrați pe dezvoltarea afacerii. Pentru o conexiune rapidă și stabilă, BRT-AC828 dispune de două porturi Gigabit WAN ce oferă până la doi 2Gbps bandă agregată, cu posibilitatea de comutare automată pe conexiunea funcțională în caz de întrerupere accidentală. Printre funcțiile destinate mediului de afaceri se numără configurarea și securizarea simplă a rețelei Wi-Fi pentru clienți, managementul simplificat al dispozitivelor prin “Device Grouping” și serverul RADIUS pentru o autentificare sigură și o administrare ușoară.

WI-Fi rapid și stabil
Routerul de înaltă performanță ASUS BRT-AC828 nu numai că oferă conexiuni rapide și stabile către mai multe dispozitive, dar are și o acoperire extinsă. Chiar și în birourile aglomerate, designul cu patru antene externe transmițătoare și patru receptoare (4×4) MIMO și reglajele fine ale puterii de emisie asigură optimizarea recepție pentru cea mai bună performanță posibilă.

Suportând până la 250 de conexiuni Wi-Fi în mod simultan, BRT-AC828 se poate descurca în cele mai dificile situații, în timp ce tehnologia revoluționară MU-MIMO permite ca dispozitivele compatibile să lucreze la viteză maximă.

Durabilitate încorporată
Conexiunea rapidă la Internet este posibilă datorită celor două porturi fizice WAN 1Gbps, viteza agregată a acestora ajungând până la 2Gbps. Pentru accesul non-stop la Internet, acestea pot fi configurate drept conexiune primară și conexiune secundară, cu posibilitatea de comutare automată, în cazul în care una dintre ele cedează. Există chiar și posibilitatea instalării unui dongle 4G LTE pe un port USB 3.0 pentru a fi utilizat ca WAN primar sau secundar, adăugând și mai multă versatilitate.

Protecție eficientă pentru bunurile digitale
ASUS BRT-AC828 ajută firmele mici și mijlocii să-și protejeze informațiile sensibile, fără a afecta eficiența muncii. Acesta încorporează funcțiile ASUS AiProtection cu tehnologie Trend Micro, ce monitorizează rețeaua în timp real pentru a detecta amenințările malware, virușii și alte intruziuni înainte ca acestea să ajungă la dispozitivele conectate. Rețeaua virtuală privată (VPN) Ipsec, cu motor de criptare hardware, este o modalitate sigură și convenabilă pentru angajați, pentru a accesa datele interne ale firmei de acasă sau din altă locație externă. Suportul Virtual LAN (VLAN) le permite managerilor să administreze rețelele din diferitele birouri, construind un mediu de lucru și mai sigur.

Management ușor
Cu ajutorul sistemului grafic ASUSWRT al routerului ASUS BRT-AC828, utilizatorii nu trebuie să-și facă griji în privința setărilor complexe ale rețelei. Administrarea dispozitivelor se face ușor prin intermediul “Device Grouping” și a serverul RADIUS Wi-Fi, managerii companiilor putând să instaleze cu ajutorul funcției Captive Portal chiar și o pagină de bun venit pentru cei care se conectează la rețeaua Wi-Fi gratuită. Funcția “Device Grouping” economisește timp, administrând grupat dispozitivele din diferite departamente, managerii IT putând să activeze aceleași setări pentru toate dispozitivele din grup.

Serverul RADIUS încorporat nu numai că salvează spațiu prin eliminarea unui server extern, dar simplifică și managementul rețelei, furnizând un mod de autentificare centralizată și sigură pentru dispozitive și utilizatori.

Stocare ultra-rapidă
Stocarea în rețea este incredibil de rapidă grație slotului M.2 încorporat, ce acceptă module SSD M.2 ultra-rapide. Sistemul poate fi configurat ca un mini-NAS puternic pentru back-up și stocarea fișierelor prin montarea unui SSD M.2 SATA potrivit. Este foarte ușor să se realizeze un back-up, fișierele mari deschizându-se instant. Comparativ cu porturile USB externe, portul intern securizează stocarea datelor și reduce riscul ca acesta să fie deconectat accidental.