Hardware — December 12, 2016 at 1:43 pm

Dell Wyse 5060, un echipament thin client quad core de înaltă performanţă

by

Dell a anunțat un nou echipament thin client de înaltă performanţă şi de mare eficienţă, Wyse 5060, ușor de instalat şi gestionat. Acesta furnizează opţiuni sporite de securitate şi completează compatibilitățile cu spațiul virtualizat prin intermediul Citrix, Microsoft şi VMware. Proiectat pentru profesioniști cu experiență, care au nevoie de performanțe virtual desktop puternice şi de suport pentru soluții de comunicații unificate precum Skype for Business, Wyse 5060 thin client furnizează flexibilitate, eficienţă şi securitate de care au nevoie organizațiile pentru mediile lor cloud, alături de experiența utilizator de care au nevoie angajații.

Dell Quad Core Wyse 5060
Dell Quad Core Wyse 5060

Cu peste 430 de patente acordate pentru inovare în medii cloud computing, proiectare thin client, management şi securitate, Dell este expertul în virtualizare şi se situează în avangarda sprijinirii clienților în transformarea digitală cu medii virtualizate, indiferent că e vorba de medii cloud private, publice sau hibride. Dell este un lider în scăderea costurilor şi complexității mediilor desktop virtualizate, furnizând în același timp performanțe mai bune şi ușurând planificarea, instalarea şi rularea de infrastructuri virtual desktop (VDI). Acest thin client de clasă enterprise poate fi uşor scalat pentru instalări pe zeci de mii de dispozitive şi oferă un cost total de deţinere scăzut prin reducerea timpului petrecut de departamentul IT cu managementul şi mentenanţa.

Wyse 5060 thin client incorporează un procesor quad core AMD 2,4 GHz, care suportă până la 8 GB RAM şi 64GB flash, oferind performanţe cu până la 30% mai mari decât generaţia anterioară. Printre caracteristicile suplimentare se numără:

  • Suport larg pentru sistem de operare: Wyse 5060 este disponibil cu opţiuni de sistem de operare folosit, oferind clienţilor capacitatea de a configura echipamentul pe baza cerinţelor lor specifice. La lansare, echipamentul poate fi achiziționat cu propriul sistem de operare ThinOS de la Dell sau cu Windows Embedded Standard (WES) 7p. La începutul lui 2017 va fi disponibilă o actualizare la Windows 10 IoT pentru clienţii WES, şi tot atunci echipamentul va fi disponibil cu Wyse Thin Linux.
  • Securitate inovatoare: Dell furnizează mai multe niveluri de securitate în cazul Wyse 5060 thin client. Dispozitivul în sine include un chipset Trusted Platform Module (TPM) incorporat, care are abilitatea de a recunoaşte dacă integritatea unui sistem a fost compromisă, în acelaşi timp stocând în siguranță cheile de criptare, certificatele şi parolele. La nivel software, Wyse ThinOS este un sistem de operare ultra-securizat, protejat contra virușilor cu API-uri nepublicate. Organizațiile care optează pentru un thin client bazat pe Windows pot beneficia de un nivel suplimentar de securitate cu Dell Data Protection / Threat Defense care furnizează protecţie avansată contra ameninţărilor în cazul a 99% din malware-ul executabil (1).
  • Conectivitate robustă: Pentru a oferi o experienţă utilizator fără sincope şi productivitatea cerute de utilizatorul experimentat de azi, echipamentul thin client suportă monitoare dual 4K (3840×2160) şi furnizează opţiuni de conectivitate multiplă cu şase porturi USB, două dintre acestea fiind USB 3.0 pentru periferice de mare viteză, precum şi doi conectori DisplayPort, wired networking sau wireless 802.11 a/b/g/n/ac.
  • Gestiune facilă: Dell oferă o suită completă de opţiuni software on-premise, off-premise şi auto management pentru a livra capacitate robustă de gestiune, de nivel enterprise, care se poate scala până la zeci de mii de dispozitive. Prin intermediul Wyse Device Manager, echipele IT pot folosi la maxim configurările la distanţă şi managementul politicii dispozitivelor deţinute de corporaţie şi de utilizator – inclusiv clienţi thin şi zero, dispozitive iOS şi Android – totul cu ajutorul unei singure console intuitive.

Wyse 5060 thin client este compatibil cu toate soluţiile majore software de virtualizare, inclusiv cu Citrix XenDesktop, Microsoft RDS şi VMware Horizon. VMware Blast Extrem remote protocol este, de asemenea, suportat în versiunile WES şi ThinLinux.

ThinOS 8.3.1. oferă clienţilor o paletă mai largă de alegeri în zona de clienţi zero Citrix

Clienţii cloud computing Dell dispun acum de o flexibilitate mai mare din punct de vedere al modului şi locului unde instalează soluţii thin client în mediile lor Citrix. Echipamentele ThinOS 8.3.1 Wyse thin clients pot fi instalate ca şi clienţi zero în cadrul unei instalări de Citrix. Mulţi clienţi Dell utilizează astăzi clienţi Wyse Xenith în mediile lor Citrix iar aceasta le conferă abilitatea de a instala fără probleme generaţia viitoare de clienţi thin bazaţi pe ThinOS în cadrul infrastructurilor lor Xenith existente, fără a pierde niciuna din caracteristicile sau capabilităţile care definesc experienţa Citrix zero client.