IT in World — December 13, 2016 at 6:28 am

Comisia Europeană face presiuni pentru reducerea comportamentului rasial

by

europeRețelele sociale precum Twitter, YouTube sau Facebook abundă de comentarii și materiale care provoacă ură, rasism și atac la persoană, conform unui raport al Comisiei Europene, care spune că administratorii rețelelor de acest tip nu reușesc să limiteze sau chiar să elimine acest tip de conținut.

Comisia spune că sunt luate în considerare noi legi pentru descurajarea acestui tip de conținut, în contextul în care administratorii rețelelor nu fac față acestuia. Raportul vine la 6 luni de la elaborarea unui cod de conduită împreună cu Facebook, YouTube și Microsoft. Principalele motive de îngrijorare din prezent sunt atacurile din criza refugiaților și multitudinea de știri false apărute în timpul campaniilor electorale, în special în timpul campaniei pentru prezidențiale din SUA.

Raportul spune că din 600 de notificări înregistrate, companiile au analizat doar 40% în termenul convenit de 24 ore, ajungând la 80% în 48 ore, cel mai rapid în luat măsuri fiind YouTube, iar cel mai lent Twitter. Raportul arată că timpul de răspuns în aceste cazuri poate fi redus și respectat cu mai mult efort din partea companiilor IT. Comisarii UE pentru justiție spun că în cazul în care problemele nu dispar, vor fi adoptate legi mai dure pentru obligarea companiilor să aibă un timp de răspuns mai rapid, măsurile urmând să fie luate în funcție de comportamentul acestora din următoarele luni.

Raportul urmează să fie discutat în comisie de mai multe ori în lunile decembrie și ianuarie.