Securitate — December 19, 2016 at 12:09 pm

BlackBerry lansează o platformă de securitate

by
Platforma Blackberry Secure
Platforma Blackberry Secure

BlackBerry anunță lansarea platformei Secure, care vine pentru a ajuta companiile să își administreze dispozitivele mobile și conectate pentru a oferi servicii de comunicare sigure.

Platforma este una mobilă, bazată pe cloud, dezvoltată pentru numitul ”Enterprise of Things”, dezvoltată pentru a oferi protecție de la un capăt la altul al rețelelor pentru companii. Produsul vine în urma integrării de către BlackBerry a soluțiilor dezvoltate de companiile pe care le-a cumpărat recent, precum Good Technology, WatchDox, AtHoc și Encription.

Platforma este un răspuns al companiei pentru atacurile cibernetice în creștere care efectează toate industriile și afacerile. Enterprise of Things este descris de BlackBerry ca fiind o rețea amplă formată din dispozitive, calculatoare, sensori și echipamente din companii care comunică între ele pentru a asigura bunul mers al afacerilor respective.

Platforma Secure își propune să ofere o administrare sigură a dispozitivelor mobile și conectate pentru a oferi transferuri sigure și comunicații cu transfer de fișiere în condiți de intimitate și siguranță maximă.

Secure oferă de asemenea prevenție contra hackerilor, pentru a nu accesa dispozitive sau calculatoare, în special pentru protecția datelor medicale, financiare sau ale clienților.

BlackBerry anunță că soluția nu numai că este compatibilă cu o gamă largă de aplicații precum Microsoft Office 365, aceasta dresându-se și unor soluții viitoare de aplicații și analiză bazată pe cloud. Împreună cu această platformă, BlackBerry lansează și o serie de aplicații destinate pentru mediile de lucru mobile. Acestea vor fi disponibile din luna ianuarie și includ soluții pentru colaborare, securizarea partajării documentelor, resurse intranet și acces la distanță pentru aplicații web.

Lansarea acestei platforme întărește orientarea BlackBerry de la hardware, către zona de aplicații și software.