IT in World — December 19, 2016 at 9:21 am

Microsoft introduce Cortana pentru Android și iOS în Marea Britanie

by

Microsoft anunță extinderea funcționalității și aspectului asistentului virtual Cortana prin implementarea acestuia pentru sistemele de operare Google și Apple în Marea Britanie, până la sfârșitul anului 2016.

Asistentul virtual Cortana
Asistentul virtual Cortana

Până la momentul lansării în Marea Britanie, Cortana a trecut printr-un proces de actualizare, urmând să ofere și informații meteo, note, memento-uri și fragmente de informații. De asemenea, Cortana va avea posibilitatea să ofere răspunsuri în pagină întreagă și cu ajutorul unei aplicații. Îmbunătățirile au fost realizate după ce Cortana a fost lansată acum un an pentru Android și iOS fiind îmbunătățită după cerințele utilizatorilor. A fost eficientizată rapiditatea cu care acțiunile și răspunsurile sunt date, inclusiv pentru comenzile care nu sunt date prin voce.

În altă zonă a sistemelor de mașini care învață singure, Hewlett Packard Enterprise (HPE) a lansat o nouă versiune a motorului său de analiză nestructurată care pune în valoare puterea de învățare a mașinilor.

Ultima versiune a HPE IDOL are capacitatea de a oferi un limbaj natural, de a răspunde la întrebări și de a procesa datele pentru a crește acuratețea contextuală a interacțiunilor dintre oameni și calculatoare.

Modalități de conversație clară cu calculatoarele la nivel normal sunt deja disponibile pentru utilizatorii normali prin Cortana, Siri sau Google Assistant, dar încă nu există tehnologii atât de avansate pentru a trece la conversații și răspunsuri la nivel de business. HP IDOL ajută și la întrebări și analize organizatorice, depășind gândirea consumer și conceput pentru a răspunde la nevoile exigente ale întreprinderilor bazate pe date.