Servicii IT — December 19, 2016 at 9:28 am

Red Hat oferă platforma OpenShift combinată cu Google Cloud

by

Platforma containerizată de OpenShift dezvoltată de Red Hat a fost combinată cu platforma globală Google Cloud. Platforma Dedicată OpenShift a fost lansată în decembrie 2015, fiind orientată către clienții care vor să își grăbească implementarea containerizării datelor într-un ecosistem mai sigur.

red-hat-logoRed Hat este un prestator de servicii în acest sens, oferind o gamă variată de servicii de suport. În luna ianuarie 2016, Google și Red Hat au semnat un parteneriat pentru ca platforma OpenShift să ruleze pe Google Cloud. Noul serviciu administrat oferă posibilitatea construirii, rulării și administrării aplicațiilor.

Containerele devin o opțiune portabilă în utilizarea mai multor medii de lucru, permițând realizarea unor pachete e aplicații cu toate fișierele necesare, pentru o mutare ușoară dintr-un mediu de calcul în altul. Serviciul numit oficial ‘OpenShift Dedicated on Google Cloud Platform’, vine cu 100GB spațiu de stocare SSD, spații de transfer de până la 48TB și 9 noduri pentru dezvoltarea de aplicații containerizate.

De asemenea este inclus și accesul la serviciile de optimizare a containerelor Red Hat Jboss Middleware, acestea fiind disponibile în toate regiunile lumii acoperite de Google. Este incusă și integrarea cu servicii Google Cloud, cum ar fi PubSub, Big Query și Big Table. Red Hat oferă și servicii profesionale pentru ajutorul clienților în mutarea volumelor de lucru containerizate și în construcția de aplicații bazate pe microservicii.

Platforma este disponibilă tuturor utilizatorilor cu subscripție la Red Hat OpenShift.