Securitate — December 28, 2016 at 1:12 pm

Solutii de detectie a tentativelor de intrare ilegala in tara

by

rls-3060l-poeSenzorii laser OPTEX pot fi folosiţi pentru a securiza aeroporturile şi pentru a detecta tentativele de intrare ilegală în țară prin folosirea unui singur paşaport de către mai multe persoane.

REDSCAN RLS-3060L- POE este un senzor ce poate fi folosit pentru a securiza atât exteriorul, cât şi interiorul clădirilor, putând fi setat pentru a genera zone virtuale de monitorizare. Acesta poate detecta mărimea şi viteza de deplasare a obiectelor sau persoanelor, dar şi distanţa lor faţă de senzor. Datele sunt procesate cu ajutorul unui algoritm unic, ce conduce la reducerea semnificativă a alarmelor false. Detectorul poate fi poziţionat atât vertical, cât şi orizontal, în funcţie de scenariul de securitate.

Securizarea unui aeroport internaţional din Grecia

Responsabilii cu securitatea unui aeroportului internaţional din Grecia au ales OPTEX pentru a monitoriza zonele de control şi pentru a detecta orice tentativă de a transmite paşapoarte sau cărţi de identitate, prin aruncare, către alte persoane. Astfel de cazuri au fost semnalate în mai multe aeroporturi din întreaga lume, însă, de multe ori, prea târziu. Provocarea acestui scenariu de securitate l-a constat viteza cu care aceste documente, de mici dimensiuni, erau aruncate. În simulările realizate, sistemul CCTV al aeroportului nu putea detecta toate cazurile de aruncare şi, de multe ori, genera alarme false. Rezolvarea a constat în instalarea în zona de control a paşapoartelor a doi senzori OPTEX.

Senzorii OPTEX au rolul de a analiza toate obiectele sau persoanele aflate în zonele predefinite de detecţie şi de a transmite coordonatele X/Y către amerele de supraveghere IP. Astfel, se poate realiza o detecţie rapidă şi eficientă indiferent de viteza de mişcare a obiectelor sau persoanelor.

Superioritate tehnică

Atunci când este setat pentru a realiza o monitorizare verticală, senzorul OPTEX generează o arie de detecţie de 60 de metri pătrați ce funcţionează precum un zid invizibil. Fiecare senzor se poate interconecta cu patru camere de supraveghere. Atunci când este setat pentru a realiza o monitorizare orizontală, RLS-3060 generează o arie de detecţie cu o rază de 30 de metri. Aria poate fi setată atât manual, cât şi automat.

Modelul foloseşte encoderul PIE-1, astfel că se poate alimenta direct prin cablul de reţea, datorită compatibilităţii cu tehnologia PoE. Datorită acestui encoder detectoarele OPTEX pot fi conectate la platforme de Video Management şi pot controla camerele de supraveghere IP.

 

Mai multe detalii la: http://www.optex-europe.com/products/.