Transport/Travel — January 20, 2017 at 10:11 am

Bazele NoSQL ajută sectorul de turism

by

plane flying away in the skyCompania de servicii și software Amadeus a început utilizarea tehnologiei bazelor de date NoSQL pentru a implementa noi aplicații și servicii care să răspundă cererilor pentru călătorii complexe.

Compania a fost înființată pentru a ajuta agențiile de turism în comandarea biletelor de avion online, în prezent trecând la NoSQL pentru a face față interogărilor complexe despre călătorii. Ca exemplu este dat un călător care are un buget de 600 euro, care vrea să călătorească în zone calde cât este iarnă în Europa, dorind să realizeze un grafic al călătoriei utilizând aceste dorințe. Amadeus procesează 2,3 miliarde de tranzacții zilnic și procesează 747 milioane de călători zilnic, dar și 4 milioane de rezervări zilnic.

Compania lucrează la dezvoltarea serviciilor prin cloud, utilizând platforma de calcul a Google, rulând o infrastructură cloud locală bazată pe VMWare OpenStack.

Căutările instant sunt realizate cu ajutorul bazei de date MongoDB, care lucrează pe NoSQL, ajutând la căutarea a miliarde de posibilități de călătorie după criteriile utilizatorilor, totul în timp real. Tehnologia este utilizată și de site-ul Kayak, care caută să optimizeze căutări bazate pe cuvinte precum ”căutând” sau ”căutare”. Canalele online au schimbat total modul în care oamenii își planifică rutele și activitățile din călătorii, de sisteme inovative depinzând și viitorul agențiilor de turism. MongoDB este o tehnologie din Elveția, ajutând la procesarea mai multor documente când este cerută o căutare complexă. Bazele de date relaționale formate din Oracle și MariaDB sunt de asemenea utilizate de Amadeus, pentru rezervările mai simple, clasice. Astfel, compania scalează utilizarea tehnologiilor de căutare în funcție de complexitatea căutărilor. Pentru împărțirea utilizării MongoDB, compania a implementat motorul de stocare WiredTiger. MongoDB este considerată o tehnologie de vârf oferind și funcții avansate de securitate, considerate critice de companie.

Compania Amadeus va merge și mai departe, dorind să treacă în totalitate în cloud hibrid, deja proiectând aplicații și servicii ce rulează în containere de date. Adaptarea aplicațiilor și a serviciilor către cererea utilizatorilor este ținta companiei, pentru a oferi aceleași facilități indiferent de locația clienților, fiind urmărita securitatea și intimitatea acestora la un nivel maxim. În completare, cei de la MongoDB, spun că utilizarea tehnologiei lor de către Amadeus nu se orientează doar către clienți, fiind utilizată și în birourile interne și în aplicațiile critice interne. Colaborarea dintre Amadeus și MongoDB a dus la dezvoltarea tehnologiei cu funcții noi realizate de MongoDB pentru sectorul de turism, fără această colaborare fiind imposibilă cunoașterea cererii din acest sector.