NEW TECHNOLOGY — February 6, 2017 at 6:07 pm

Inteligența artificială ar putea detecta cancerul de piele

by

cancerOamenii de știință de la Universitatea Stanford spun că au reușit să dezvolte un algoritm de inteligență artificială, care poate fi la fel de eficient ca un medic dermatolog în detectarea cancerului de piele. Mai mult, tehnologia de acest tip ar putea fi implementată și în telefoanele inteligente odată cu evoluția tehnologiei.

Cercetătorii au testat și pregătit tehnologia utilizând peste 2000 de imagini cu condiții ale pielii și un algoritm de recunoaștere dezvoltat de Google. Rețeaua inteligentă a fost astfel învățată să identifice leziunile maligne sau benigne ale pielii. Ulterior, aceleași imagini au fost supuse analizei din partea a 21 de medici dermatologi, care au identificat aceleași probleme ca algoritmul inteligent.

Cercetătorii sunt optimiști în evoluția acestei tehnologii în viitor, existând posibilitatea ca aceasta să fie integrată și în telefoane inteligente sau dispozitive medicale avansate, dar nu într-un viitor foarte apropiat. De asemenea, atât cercetătorii cât și medicii spun că algoritmul inteligent trebuie testat mult timp până să ajungă în utilizarea medicală normală. Alte voci spun că o versiune implementată în telefoanele inteligente ar putea să fie tratată cu respingere din partea medicilor și chiar a multor consumatori din diferite motive.