NEWS — February 9, 2017 at 8:21 am

F5 lanseaza Herculon

by

F5 a anuntat recent lansarea unei noi game de solutii, Herculon, menite sa ofere un nivel superior de securitate aplicatilor si datelor utilizatorilor. Lansarea gamei Herculon vine la scurt timp dupa lansarea gamei iSeries, indicand pentru F5 un an 2017 plin de inovatii in portofoliul sau de solutii.

Intr-o economie bazata tot mai mult pe digital, cu un volum tot mai mare de aplicatii de business si o varietate sporita a tipurilor de acces al utilizatorilor, asigurarea securitatii datelor reprezinta o prioritate in contextul in care, in paralel, tipurile de atac si riscurile de securitate devin tot mai variate si complexe. Misiunea specialistilor IT este in prezent mai dificila decat oricand, cu atat mai mult cu cat criptarea si securitatea datelor trebuie sa acopere si zone precum cloud, centre de date si medii hibride.

Primele doua produse anuntate de catre producator din gama Herculon sunt : Herculon SSL Orchestrator ™ si Herculon DDoS Hybrid Defender ™ .

F5 Herculon SSL OrchestratorHerculon SSL Orchestrator ™ ofera o imagine îmbunatatita asupra golurilor de vizibilitate in traficul de date create prin utilizarea tot mai mare a criptarii pentru aplicatii. Cu noile chipset-uri dedicate pentru procesarea SSL / TLS, acest produs ofera performata criptografica ridicata, depasind cu mult performanta competitorilor. Herculon SSL Orchestrator creste in mod semnificativ performanta si reduce costurile asociate administrarii infrastructurii de date, prin eliminarea nevoii de capabilitati de criptare si decriptare redundante.

Herculon DDoS Defender Hybrid ™ ofera clientilor protectie sporita atat impotriva atacurilor DoS si DDoS volumetrice, cat si a celor de la nivel de aplicatie, prin integrarea de hardware de inalta performanta cu solutia de traffic scrubbing in cloud oferit prin F5 Silverline. Aceasta abordare hibrida imbunatateste timpul de reactie in scenariile in care website-urile protejate si disponibilitatea aplicatiilor oferite sunt cruciale pentru interactiunea cu clientii. Produsul poate fi implementat in-line sau in modul out-of- band si ofera protectie extinsa impotriva atacurilor DoS/DDoS , reactie la nivel de secunda si vizibilitate imbunatatita asupra atacurilor la nivel de retea si aplicatie.

Gama nou lansata asigura atat monitorizare si remediere aditionala a amenintarilor de securitate, cat si capabilitati de analiza a amenintarilor inregistrate, prin asociere cu laboratoarele F5, componente care ofera specialistilor IT suport valoros in cazul in care sunt pusi in situatia de a lua decizii de securitate.

La sfarsitul lui 2016, F5 a lansat si noile echipamente iSeries, ce vor inlocui gradual echipamentele actuale BIG-IP. iSeries are la baza tehnologia TurboFlex TM (circuite integrate digitale reprogramabile de catre utilizator- FPGA – strans integrate cu procesorul, memoria, sistemul de operare F5 – TMOS si software) ce permite optimizari la nivel hardware pentru protocoale L4, protocoale de tunneling si protectie impotriva atacurilor de tip denial-of- service (DoS) .

Astfel, a crescut de pana la 10x capacitatea de procesare a atacurilor tip DoS si de pana la 20x capacitatea de a procesa traficul generat de aplicatiile de tip VoIP/Streaming Media, cumulat cu reducerea cu pana la 50% a incarcarii CPU pentru procesarea protocoalelor SDN etc.