NEWS — February 16, 2017 at 12:14 pm

Atos va fi partener oficial al Campionatelor Europene din 2018

by

AtosAtos, furnizor internațional de servicii IT, este partener oficial al Campionatelor Europene Glasgow 2018, furnizând serviciile de TSR (timing, scoring and results). Campionatele Europene unificate reprezintă un nou eveniment multi-disciplinar, care aduce împreună unii dintre cei mai buni sportivi de pe Continent.

Începând cu 2018, Campionatele Europene vor avea loc o dată la patru ani și vor combina Campionatele Europene existente dedicate atletismului, natației, ciclismului, gimnasticii, canotajului și triatlonului, alături de golf pe echipe. Prima ediția va reprezenta un parteneriat între două orașe gazdă – Glasgow și Berlin.

Atos va furniza serviciile de cronometraj, scoruri, rezultate, precum și de grafică TV pentru competițiile de ciclism, golf, gimnastică și triatlon, precum și pachetele de grafică TV pentru toate sporturile, oferind o experiență de vizionare unică pentru audiența potențială de peste 1 miliard de telespectatori.

„Furnizăm soluții IT inovatoare pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice de peste 20 de ani și, încă o dată, transformarea digitală, necesară pentru a aduce evenimente ca Glasgow 2018 mai aproape de o audiență globală complexă, reprezintă o provocare de care ne bucurăm”, a declarat Marta Sanfeliu Ribot, Chief Operating Officer, Major Events, Atos.

La ediția inaugurală din 2018 vor lua parte circa 3.000 de atleți la competițiile găzduite în Scoția și 1.500 la cele găzduite în Germania.

“Suntem încrezători că această competiție va fi una de succes. Ne bucurăm că deja am putut contribui la Glasgow 2014 – un eveniment considerat ca unul dintre cele mai bune competiții Commonwealth Games”, a adăugat Gavin Thomson, Senior Vice President, Scoția, Irlanda și Țara Galilor, și Big Data și Securitate UK&Atos.