Cloud Computing / Edge — February 16, 2017 at 11:48 am

Încrederea în cloud public este în creștere insuficientă

by

Deși încrederea companiilor în migrarea către cloud public este în creștere, aceasta nu este atât de ridicată încât să avem în față o încredere totală a companiilor în noua tendință tehnologică. Raportul de securitate în cloud emis de Intel pentru anul 2017, arată că abordarea companiilor pentru trecerea în cloud este mai pozitivă, dar lipsa unor specialiști în securitatea acestor tehnologii ține în loc trecerea efectivă în cloud.

Conform răspunsurilor a 2000 de specialiști IT, 45,6% au spus că lipsa specialiștilor a dus la o trecere lentă către cloud, în timp ce 15% au spus că problema lipsei specialiștilor nu a afectat trecerea în cloud. 15% din companii au angajat peste 5000 de specialiști pentru a rezolva această problemă. Aproximativ 40% din serviciile cloud utilizate de companii sunt implementate fără cunoștințe specializate ale departamentului IT, dar acest lucru nu este neapărat grav dacă departamentul știe să păstreze și să opereze corespunzător aplicațiile și datele în siguranță.

Același raport arată că a scăzut reticența în utilizarea aplicațiilor și bazelor de date critice în cloud, numărul celor care nu au încredere în cloud pentru rularea aplicațiilor și datelor critice fiind redus dramatic, de la 50% la 29%.

Peste 85% au spus că ar muta o parte din datele critice în cloud, în timp ce 23% sunt siguri ca ar muta totul în cloud. Alte rezultate ale raportului arată că există o abordare importantă pentru cloud hibrid, favorită pentru 57% din companii, față de 19% anul trecut.