Financiar-Bancar — February 17, 2017 at 6:44 am

O bancă din Singapore lansează un serviciu bancar online automatizat

by

SharePoint blueBanca POSB Singapore a lansat o nouă funcție de chat care înțelege și reacționează în conversațiile clienții săi. Asistentul bancar virtual operează prin Facebook Messenger și are capacitatea să înțeleagă limba în care vorbesc clienții.

Asistentul este disponibil 24/24, fiind dezvoltat cu o companie de IT din SUA, Kasisto. Compania este specializată în dezvoltarea unor asistenți virtuali cu cunoștințe bancare, care pot răspunde la întrebări puse vocal.

Mișcarea vine în urma unui studiu printre clienții băncii care arată că aceștia preferă aplicațiile mobile de mesagerie, în locul celor de tip robot, text sau chiar în locul asistenților umani. Avantajul asistentului virtual este că nu mai există timp de așteptare în momentele aglomerate, când angajații umani nu fac față apelurilor, practic devine nelimitat numărul de convorbiri cu clienții.

În viitorul apropiat, POSB are în vedere creșterea numărului de operațiuni asistate de asistentul virtual, mergând până la realizarea de tranzacții bancare. Asistentul virtual a fost pregătit cel puțin 11,000 ore pentru a face față la cât mai multe scenarii posibile, și este pregătit continuu pe măsură ce scenarii necunoscute apar din partea băncii sau din partea clienților. Serviciile bancare din toată lumea au început să urmărească piața asistenților virtuali pentru serviciile cu clienții. În 2016 de exemplu, banca SEB Suedia a fost prima bancă ce a utilizat tehnologia cognitivă cunoscută sub numele Amelia, pentru serviciile cu clienții.