Business — February 22, 2017 at 12:48 pm

HP Enterprise și CSC devin DXC Technology

by

World Business teamwork puzzle piecesO nouă companie va fi lansată din luna aprilie, după fuzionarea HP Enterprise cu CSC, noua companie fiind numită DXC Technology. Primele anunțuri în acest sens au fost făcute în 2016, cele două companii planificând o mare companie de servicii, cu vânzări anuale de peste 26 miliarde de dolari și 6000 de angajați în 70 de țări.

Prin unire, cele două companii vor lucra mai eficient, realizând o reducere de costuri care poate merge până la miliarde de dolari anual. John Michael Lawrie, CEO al CSC va prelua funcția de CEO pentru noua companie DXC, transformarea digitală fiind o piață de bază pentru companie.

Cele două companii au lucrat mult separate, luptând pentru o piață unde competiția este în creștere, în special cu mari companii precum cele de servicii IT din India. HP a achiziționat compania EDS în 2008, la un preț de 13,9 miliarde de dolari, valoare redusă la 9 miliarde de dolari în următorii ani, pentru ca ulterior HP să se separe în HP Inc pentru partea de imprimante și dispozitive, și HPE pentru zona de business. CSC a avut de asemenea provocări de afaceri, având mai multe transformări în SUA și pe glob. Acționarii CSC și HPE au împărțit egal acțiunile în urma fuzionării companiilor, care vor avea împreună peste 5000 de clienți de business.