Data Center / Storage — February 22, 2017 at 1:06 pm

Red Hat lansează o ofertă în ajutorul administratorilor de infrastructuri

by

redRed Hat a lansat recent o nouă soluţie de stocare date, denumită Red Hat Storage, pentru a veni în ajutorul administratorilor de infrastructuri şi al companiilor în efortul acestora de a gestiona facil date nestructurate, semi-structurate şi de tip big data în medii fizice, virtuale şi cloud. Scopul final este acela al creşterii competitivităţii, al îmbunătăţirii performanţelor şi al reducerii costurilor de operare.

Compania a declarat că a lansat această nouă soluţie deoarece administratorii de infrastructuri şi în special cei de date trebuie să facă tot mai mult faţă cu succes unor provocări tot mai mari legate de colectarea, reţinerea, gestionarea şi utilizarea unor volume în creştere de date legate de întreprindere. Pentru un asemenea scop, Red Hat vine cu platforme de stocare date agile, definite software, care se pot extinde cu uşurinţă pentru a satisface cerinţele moderne de stocare, în acelaşi timp simplificând şi unificând accesul la date.

Conform studiilor realizate de companii de cercetare, cum ar fi McKinsey Global Institute, volumele de date generate la nivel global cresc cu o rată procentuală de 40% anual. În plus, şi modul de folosire a datelor companiilor se transformă, ca urmare a creşterii cererii pentru noi aplicaţii legate de web, social media, mobilitate şi big data. Iar aplicaţiile bazate pe astfel de tehnologii diferă din multe puncte de vedere de aplicaţiile tradiţionale de business. Un factor cheie de diferenţiere aici este reprezentat de nevoia crescută de date nestructurate – cum ar fi imaginile, documentele video şi textele – care trebuie accesate cu uşurinţă şi diseminate prin intermediul protocoalelor bazate pe web.

În acelaşi timp, mediul ţintă de instalare a noilor capacităţi de stocare se modifică cu rapiditate. Administratorii de date trebuie actualmente să provizioneze capacităţi de stocare în medii de tip cloud public şi privat, dar şi în centrul de date al companiei. Iar complexitatea instalării şi operării de sisteme de stocare tradiţionale, monolitice, la dimensiunile geografice cerute actualmente a început să genereze din ce în ce mai des dificultăţi administratorilor de infrastructuri în eforturile lor de a sprijini procesele de inovare şi de a furniza fidelitatea, performanţele şi capacitatea de gestionare cerute de aplicaţiile moderne.

Pentru a face faţă unor asemenea provocări, platforma de stocare date folosită trebuie să se poată extinde cu uşurinţă pentru a satsiface cerinţe de capacitate viitoare şi trebuie să suporte toate instalările curente şi viitoare, inclusiv medii fizice, virtuale şi de tip cloud. În plus, ea trebuie să poată fi gestionată facil de la o singură consolă, indiferent de extindere şi mediul de instalare, să poată replica automat date între medii disparate pentru a asigura gradul ridicat de disponibilitate a datelor şi performanţele aplicaţiilor, şi să suporte accesul la date tradiţional, bazat pe fişiere, prin intermediul protocoalelor tradiţionale de reţea.

Ca să acopere astfel de cerinţe, Red Hat a venit cu o nouă platformă de date care oferă administratorilor metoda de elimina complexitatea produselor de stocare tradiţionale, monolitice, şi care permite stocarea şi accesarea lejeră a datelor de oriunde din cadrul companiei. Conform producătorului, platforma Red Hat Storage poate fi instalată cu uşurinţă atât în spatele firewall-ului de tip corporate, cât şi în cloud, fapt care permite un cloud hibrid de întreprindere. Prin incorporarea de resurse fizice, virtuale şi cloud, Red Hat Storage elimină nevoia de gestionare a platformelor disparate de stocare pentru medii sau tipuri de date diferite. Acest fapt duce la simplificarea peisajului de stocare şi reduce dramatic costurile operaţionale şi complexitatea suportării unui portofoliu divers de aplicaţii.

Noua soluţie poate fi folosită în instanţe multiple de folosire în cadrul centrelor de date. Astfel de instanţe includ, conform vendorului, stocarea de tip infrastructură cloud şi obiect, containerele de date, stocarea de tip rich media şi arhivarea, big data şi analiza avansată a datelor, virtualizarea şi hiperconvergenţa, şi, nu în ultimul rând, sincronizarea şi diseminarea de date. Informaţii suplimentare despre noua platformă pot fi obţinute la adresa redhat.com/storage.