Data Center / Storage — February 26, 2017 at 11:00 am

Veeam include accelerare WAN în soluția de backup virtual

by

wanCompania de mașini virtuale Veeam anunță implementarea accelerării WAN, a instantaneelor în rețelele de stocare și a altor funcții noi în soluția sa, Backup&Replicațion, ajunsă la versiunea 7. Mașina virtuală de backup utilizează accelerarea WAN pentru deduplicarea datelor sursă pentru blocarea datelor copiate de dintr-un loc în altul, pentru a asigura că acestea nu trec de zona de transfer în timpul procesului de backup.

Noua variantă a soluției va opera doar cu fișierele de backup Veeam, realizând un backup doar al blocurilor de fișiere schimbate după primul proces total de backup. O altă funcție importantă este cea a utilizării instantaneelor pentru stocare, pentru a se renunța la utilizarea instantaneelor VMware în timpul operațiunilor. Astfel, se transferă utilizarea resurselor serverului fizic către dispozitivul de stocare și procesorul său.

În această versiune, Veeam lucrează cu platformele de virtualizare VMware și Microsoft Hyper-V, operând și cu platformele HP, dar noi parteneriate urmează să fie lansate în curând pentru a crește compatibilitatea între platforme. Până la versiunea actuală, instantaneele VMware erau utilizate ca o sursă pentru backup, odată cu noua versiune se pot utiliza și instantaneele deja existente fără a aduce pierderi de performanță în mașina virtuală când se produc schimbări.

Alte funcții importante implementate în versiunea 7 a soluției includ recuperare la nivel de obiect pentru documentele Microsoft SharePoint, integrarea cu platforma VMware vCloud Director, recuperare la nivel de user pentru fișiere și mașini virtuale, dar și funcția de arhivare pe bandă. Noile funcții de accelerare WAN și instantaneelor în cadrul rețelelor sunt disponibile în versiunea Enterprise Plus a soluției. În prezent majoritatea soluțiilor de backup realizează copiile în medii fizice și virtuale, dar Veeam nu are în plan să adauge aceste funcții în viitorul apropiat, fiind un produs diferit de backup considerat inovativ al zonei de virtualizare, care va atinge 80% din mediile IT până în 2020.