IT in World — March 3, 2017 at 1:00 pm

Noutăți din sectorul tehnologiilor de plăți și comerț digital

by

A golden security key. 3D rendering with raytraced textures and HDRI lighting.

Datacap Systems a finalizat certificarea US EMV nivel 3 pentru BluePay și a lansat versiunea dezvoltată pentru EMV, oferind capabilități de utilizare a unor liste tip PIN PAD cu ajutorul unor interfețe ușoare. Prin interfețe POS, online și mobile, dar și prin integrarea software CRM și ERP, BluePay procesează plăți de la companii la companii sau de la companii la clienți, oferind raportare, localizare și organizare în timp real. De asemenea este oferită securitate la nivel de token sau criptare de la un punct la altul.

Janam Technologies a anunțat că tehnologia sa de calcul XG3 este disponibilă și cu sistemul de operare Android. XG3 rula exclusiv pe Windows Embedded Handheld OS, schimbarea fiind exclusiv la sistemul de operare, dispozitivul rămânând același. Cu această mișcare, se așteaptă o creștere a popularității XG3, prin eliminarea problemelor de compatibilitate și transfer al aplicațiilor. Mai mult, XG3 oferă suport pentru ambele sisteme de operare pe un singur dispozitiv, oferind dublă compatibilitate. De asemenea se elimină și necesitatea unor actualizări de hardware, care pot fi costisitoare. XG3 este un dispozitiv de citire a codurilor de bare 1D și 2D, care oferă o eficiență și o baterie care asigură funcționarea constantă pentru o zi întreagă de lucru.

Toshiba a anunțat noile dispozitive portabile de imprimare a codurilor de bare, modele B-FP3 oferind imprimare termică optimă pentru aplicații precum transport, logistică, vânzări sau manufactură. Noile dispozitive pot opera in condiții de temperaturi extreme, praf, umezeală sau alte condiții în care unele echipamente pot avea probleme. Dispozitivul este echipat cu un display LCD care afișează situația bateriei, imprimării și a conexiunii, fiind echipat și cu conexiune Wi-Fi, USB și Bluetooth. De asemenea, dispozitivele pot face schimb de date cu alte dispozitive mobile cum sunt telefoanele, tabletele, laptopurile sau dispozitive mobile asemănătoare. Dispozitivele sunt compatibile cu limbajele ESC/POS, Zebra ZPL, CPCL și Toshiba TPCL, fiind optime pentru o mare varietate din vânzări și depozitare.

Datalogic a lansat PowerScan 9300, un dispozitiv cu laser și fără fir, cu display și tastatură în funcție de versiune, fiind optim pentru aplicații care în mod normal ar necesita un terminal mai complex. Scannerul crește eficiența prin utilizarea unui sistem de gazdă și a conectivității bune de la un punct la altul. Interfața de conectare este multiplă, utilizând RS-232, port pentru tastatura și USB. Ca funcții principale, seria 9300 oferă scanare la distanță standard și distanță automată, dar și o rezistență mare la utilizare și lovire. Echipamentul este silențios, rezistent la apă și are capacitatea de operare la o gamă variată de temperaturi.

Axis anunță lansarea unei noi serii de camere de supraveghere performante, dedicate în special pentru exterior, dezvoltate în urma unei colaborări dintre Axis Communications și Canon. Camerele sunt dezvoltate pentru o calitate crescută a imaginii în condiții HDTV la rezoluția de 1080p. Noua serie este formată din 7 modele, toate rezistente la vandalism, temperaturi extreme, umezeala, oferind zoom variat de până la 20x, fiind destinate unor zone comerciale, educaționale, bancare, cu diferite cerințe de supraveghere. Există și camera cu lentilă de vedere largă, care cuprind suprafețe mari, dar care sunt echipate și cu senzori de mișcare și microfon.

Milestone Systems a lansat un nou pachet de actualizări care oferă suport pentru peste 150 dispozitive de securitate, aducând noi funcții optimizate. Astfel, clienții care utilizează Milestone XProtect, au la dispoziție Device Pack 8.9. Ca noutăți în această actualizare se menționează creșterea inteligenței și administrării datelor provenite din înregistrările audio, ca exemplu existând posibilitatea alertării operatorilor în cazul în care este detectată o voce ridicată sau agresivă. De asemenea, funcția Digital Berriers EdgeVis oferă un transfer video facil, chiar și în cazul rețelelor wireless cu lățime de bandă redusă, fiind concepută pentru transmisia din autobuze, ambulanțe sau alte mijloace în mișcare.

Actualizările aduc și compatibilitate cu camerele Axis XP40-Q7165, implementate în general în zona coastelor, porturilor, platformelor petroliere și a industriilor grele.