Servicii IT — March 3, 2017 at 6:32 am

Trenduri pentru imprimare documente în anul 2017

by

printDigitalizarea aduce o gamă largă de documente și operațiuni de birou în zona IT, companiile fiind nevoite să își regândească strategiile și operațiunile pentru a merge către tehnologii precum cloud sau Software-ca-un-Serviciu (SaaS). Această schimbare de strategie poate duce la economii și creștere a siguranței documentelor, la fel cum duce și la creșterea eficienței generale în companie.

Conform unei analize Gartner, până la 3% din bugetul pentru IT al unei companii este utilizat pentru serviciile de imprimare. În acest caz, transformarea digitală poate duce la reducerea acestor cheltuieli cu până la 50%, mai ales daca sunt utilizate tehnologiile optime.

Serviciile bazate pe cloud pentru companii pot reprezenta o soluție optimă pentru eficientizarea activității, prin partajarea proiectelor și documentelor către toți angajații, virtual, direct prin cloud. Astfel planificarea resurselor, serviciile de imprimare și depozitele de documente vor fi dezvoltate rapid, fără a necesita neapărat imprimare fizică. Se estimează că anul 2017 toți dezvoltatorii de soluții software vor pune la dispoziția companiilor și un serviciu bazat pe cloud.

Modelele pe baza de subscripție pentru administrarea imprimării vin ca un suport pentru companii în zona imprimării documentelor, utilizând SaaS. SaaS nu este un concep nou, dar unele industrii mari precum imaginea și imprimarea au fost reținute în implementarea funcțiilor sale. Anul 2017 vine pentru aceste industrii cu o presiune în acest sens, clienții cerând și servicii bazate pe SaaS pentru administrarea imprimarilor.

Serviciile de imprimare administrate pentru transformarea digitală vin în sprijinul companiilor care vor să meargă rapid în zona transformării digitale, oferind imprimante multifuncționale inteligente și software interconectat pentru a oferi un suport maxim inițiativelor de digitalizare. Aceste servicii oferă integrare directă cu managementul conținutului companiilor și includ fluxuri de lucru automatizate cu documentele pentru a oferi o tranziție eficientă a operațiunilor fără hârtii, în timp ce numărul de angajați mobili este suportat în creștere. Acest tip de servicii ajută și la realizarea de operațiuni sigure cu documentele, în contextul unei expuneri zilnice la riscuri de securitate, riscuri care sunt în creștere odată cu deschiderea către cloud și transferul documentelor înafara centrului de date local.

Imprimarea 3D are un rol definit în transformarea digitală, trend care va continua și în 2017, în special în zona educațională, unde această tehnologie are un rol eficient. Această tehnologie este una inovativă și cu posibilități nelimitate de explorare, reprezentând un impuls pentru motivarea în educație. În 2017 se va pune accentul atât pe imprimantele 3D cât și pe uneltele necesare pentru administrarea accesului la tehnologie și costurilor acesteia.