INTERVIU — March 9, 2017 at 6:48 am

O viață mai bună, o lume mai bună

by

 

Panasonic TV EZ1000 roomLa mijlocul lunii februarie, Frankfurt a găzduit evenimentul Panasonic Convention, unde a fost prezentată o gamă variată de modele ale cunoscutului producător. Despre acestea și despre modul cum Panasonic satisface cerințele clienților am discutat cu Klara Ufnalewska, Panasonic Public Relations Manager pentru Europa Centrală și de Est.

Klara Ufnalewska, PR Manager Panasonic CEE
Klara Ufnalewska, PR Manager Panasonic CEE

Club IT&C: Orașele inteligente dezvoltă premisele unui stil de viață cât mai bun. Ajută compania niponă la dezvoltarea unor noi metode de eficiență energetică, absolut necesare implementării unor astfel de concepte?

Klara Ufnalewska: Cu siguranță da. Compania Panasonic este preocupată de mulți ani de a dezvolta tehnologii noi care să susțină eficiența energetică. Începând cu fiecare produs în parte și continuând cu proiecte mari, așa cum sunt Orașele inteligente dintre care vă pot menționa Fujisawa Sustainable Smart Town, Tsunashima Sustainable Smart Town și Future Living Berlin.

Fujisawa Sustainable Smart Town global (3)-thumb-640xauto-305356De exemplu, în Fujisawa Sustainable Smart Town, care este situat lângă Tokio, locuiesc și muncesc deja 3.000 de oameni. Proiectul este amplasat pe locul unei vechi fabrici Panasonic și este preconizat a se finaliza în 2020. Cel puțin aceste 3 exemple sunt relevante pentru a demonstra cât de mult se implică Panasonic în introducerea tehnologiei moderne în principiile de trai ale viitorului. Soluțiile pentru energie, de la baterii până la tehnologiile solare și pompele de căldură, demonstrează faptul că aceste orașe inteligente sunt adaptabile oriunde, că există metode pentru crearea de energie, pentru conservarea acesteia și gestionarea ei în mod eficient.

Club IT&C: Până când vom ajunge să locuim cu toții în aceste Orașe Inteligente, Panasonic furnizează soluții pentru casele obișnuite pe care le transformă, pas cu pas, în case inteligente. În ceea ce privește securitatea locuințelor, care sunt produsele inteligente pe care le pune Panasonic la dispoziție

Panasonic KX-HNC800 front
Panasonic KX-HNC800

Klara Ufnalewska: Panasonic furnizează o gamă largă de produse Smart Home care ne fac viața mai confortabilă, mai sigură și mai ușoară. Dintre ele, putem menționa sistemele de supraveghere, de interior sau de exterior, care beneficiază de funcții inteligente ce le fac ușor de conectat la smartphone sau computer. De exemplu, cea mai recentă cameră de supraveghere – KX-HNC800, prezentată la Panasonic Convention, poate fi cel mai bun prieten al celor care își lasă singur acasă animalul de companie. Cu această cameră, îl pot supraveghea foarte ușor de la distanță. Totdodată, pentru o înregistrare completă și precisă, KX-HNC800 beneficiază și de funcția pre-înregistrare. Ceea ce înseamnă că procesarea imaginii începe cu două secunde mai devreme față de momentul la care senzorul de mișcare al camerei activează înregistrarea, în felul acesta înregistrându-se acele momente pe care o cameră de supraveghere obișnuită nu le poate surprinde. De asemenea, Panasonic a creat o gamă variată de senzori, cum ar fi cel pentru geam spart, pentru inundații în casă sau senzorul de mișcare. Lor li se adaugă priza inteligentă și bateria de back-up. Toate, conectate printr-o aplicație la smartphone, reprezintă soluții inteligente la îndemână și eficiente, fără costuri suplimentare pentru mentenanță și service.

Club IT&C: Un număr tot mai mare de oameni sunt preocupati de un mod de viață sănătos. Susține noua gamă de electrocasnice Panasonic aceste doleanțe?

L600 frontKlara Ufnalewska: Fiind companie japoneză, Panasonic și-a însușit cultura modului de viață sănătos de la poporul japonez, recunoscut pentru mâncărurile lui proaspete și sănătoase. Întrucât suntem conștienți că tot mai mulți oameni optează pentru un mod de viață sănătos, gama Panasonic de electrocasnice din 2017 gravitează în jurul filosofiei de inspirație japoneză ”Experience fresh” – ”Savurează prospețimea”. Dintre cele mai noi produse, vă pot menționa storcătorul prin presare la rece (MJ-L600) care vine echipat, în premieră, cu un accesoriu pentru smoothie. Motorul său puternic la turație scăzută strivește îngredientele în loc să le taie, ceea ce reduce timpul de expunere la căldură și aer, maximizând în felul acesta reținerea substanțelor nutritive și evitarea oxidării ingredientelor.

panasonic-sd-zb2512-0-jpgTotodată, mașinile de pâine prepară în continuare delicioasa pâine fără gluten dar, ca o noutate, acum ele pot prepara și aluat pentru prăjituri și paste fără gluten precum și pâine din făină integrală. Aș putea să vă enumăr o mulțime de alte produse care ne ajută să trăim sănătos dar mă tem că nu ne ajunge spațiul. De aceea îi invit pe cititorii dvs. să le aleagă singuri pe cele pe care și le doresc de pe site-ul http://www.panasonic.com/ro/.

Club IT&C: Are Panasonic soluții pentru toți oamenii care doresc să arate cât mai bine și să se simtă în cea mai bună formă? Aduce noutăți revoluționare în domeniul îngrijirii personale?

Klara Ufnalewska: Cu 12 noi produse pentru îngrijire personală, dedicate atât femeilor cât și bărbaților, dintre care amintim aparate de ras și de tuns, produse pentru îngrijirea picioarelor sau pentru igiena orală, Panasonic este la dispoziția tuturor celor care sunt preocupați de a arăta și a se simți perfect. Datorită caracteristicilor lor spectaculoase, aceste produse aduc acasă experiența de la salonul de înfrumusețare sau pe cea a îngrijirii orale profesionale. De exemplu, pentru îngrijirea dinților, Panasonic a dezvoltat gama existentă de produse cu unele care asigură un periaj și o irigare inovative ale danturii astfel încât acestea să contribuie efectiv la combaterea uneia dintre afecțiunile cele mai întâlnite în lumea întreagă –  paradontoza. Exact asta face noua periuță de dinți EW-DL75, cu vibrații sonice, care prin intermediul noilor peri extra fini (de 0,02 mm) garantează faptul că punga parodontală este abordată profesional, permițând o mișcare mai ușoară de-a lungul liniei gingiei. Acest dispozitiv dentar utilizează vibraţii sonice ultraprecise de 1 mm, de mare viteză şi oferă până la 31.000 de perieri pe minut, pentru a elimina placa bacteriană.

Club IT&C: Panasonic vine cu ani de experiență în tehnologia pentru televizoare și sisteme audio. Prin ce se remarcă noile serii de televizoare OLED și LED, precum și noua gamă de dispozitive audio?

Klara Ufnalewska: Panasonic este conștientă de datoria pe care o are pentru a păstra și a duce mai departe statutul de referință în producția de televizoare. Tocmai de aceea, Panasonic folosește experiența îndelungată pe care o are pentru a dezvolta sisteme video care să aducă acasă experiența pe care o oferă un cinematograf, ținând cont în același timp de cele mai moderne principii ale designului de interior. Prin urmare, și anul acesta, seriile de televizoare OLED și LED vor transfera experiența de Hollywood entertainment-ului de acasă.

Panasonic TV EZ950
Panasonic TV EZ950

Cele mai noi modele de televizoare OLED 4K Pro HDR Ultra HD EZ1000 și EZ950stabilesc noi niveluri de referință pentru producția de televizoare din 2017. Aceste două modele de nivel profesional sunt caracterizate de contrastul total și potențialul de culoare al celei mai noi tehnologii de ecran OLED, cu niveluri de negru fără precedent, precum și cele mai fidele culori, rezultând imagini de o precizie extraordinară și de o frumusețe spectaculoasă.

Gama de dispozitive audio pentru locuințe de la Panasonic asigură utilizatorului o experiență audio remarcabilă. Anul acesta, în prim-plan se află gama din seria ALL care poate fi instalată în toată casa pentru a crea un singur sistem, cu calitate audio ridicată, indiferent în ce loc din casă vă aflați. Aceeași atenție este oferită și sistemelor Micro CD HiFi, cu o calitate audio îmbunătățită, de înaltă rezoluție, precum și sistemelor MAX HiFi pentru o experiență audio totală și plăcerea de a vă bucura de un design modern și urban.

Club IT&C: Panasonic mai este recunoscut și pentru experiența bogată din domeniul camerelor foto. Știm că a fost lansată la Consumer Electronic Show din America și că a fost prezentată la Panasonic Convention cea mai spectaculoasă și mai performantă cameră foto – Lumix GH5. Care sunt obiectivele Panasonic pentru această cameră foto?

Panasonic Lumix GH5
Panasonic Lumix GH5

Klara Ufnalewska: Principalul obiectiv este acela de a ne păstra statutul de referință și în domeniul producției de camere foto. Noua camera Lumix GH5 este o cameră hibrid de cea mai înaltă calitate care captează perfect momentele în videoclipuri în format 4K 60p / 50p și reproduce fidel filmări 4:2:2 10-bit 4K, împreună cu cea mai mare gamă de obiective Micro Four Thirds din industrie. Lumix GH5 este o cameră foto premium care va oferi o prestație de excepție pentru fotografii și videografii profesioniști precum și pentru cei care vor să depășească nivelul de amatori astfel încât toți să-și concretizeze ușor și rafinat viziunea artistică.

Club IT&C: Care ar fi, în viziunea dvs., tendințele dominante în tehnologia următorilor ani?

Klara Ufnalewska: La această întrebare nu vă pot răspunde decât citându-l pe Președintele Panasonic Marketing Europe GmbH, dl. Laurent Abadie care spune că: ”În zilele noastre, bateriile pot fi întâlnite aproape peste tot. La mașini, la scutere chiar și la avioane. Cred că în următorii ani vom putea vedea primul avion electric care este alimentat complet de la baterii. Am fost de curând la sediul Airbus și am discutat despre câteva proiecte de avioane de acest fel. Dar, întorcându-ne la ceea ce avem în prezent, putem spune că bateriile pe care noi le livrăm companiei Tesla sunt o categorie specială de echipament cu densitate ridicată, adaptat perfect pentru o încărcare extrem de rapidă. Aceasta reprezintă o soluție cu adevărat unică. Cât privește telefoanele smart, noi deja livrăm baterii care sunt flexibile, ce pot fi îndoite. Destul de curând vor apărea pe piață chiar telefoanele flexibile, care pot fi îndoite în orice direcție iar bateriile se vor adapta formei lor. Lucrăm la multe proiecte futuriste, care privesc bateriile pentru mașini, scutere, clădiri, electrocasnice și telefoane. Fiecare în parte are caracteristici diferite și cerințe speciale”.

Asta este ceea ce noi considerăm a fi tendințele dominante în tehnologia următorilor ani. Panasonic se străduiește să facă o lume mai bună și un loc mai prietenos în care să locuim cu toții, urmând principiul care este și sloganul companiei: ”A better life, a better world” – ”O viață mai bună, o lume mai bună”.