Bizpoint — March 13, 2017 at 7:49 am

HPE la cumpărături pentru portofoliul de stocare

by

HPEHewlett Packard Enterprise, divizia pentru mediul de business a celebrei companii americane de IT, a încheiat recent a doua achiziţie din zona stocării de date pe anul 2017, cheltuind 1,2 miliarde USD pe vendorul de produse all-flash şi hybrid array Nimble Storage.

Această achiziţie vine la mai puţin de două luni după ce HPE a cumpărat SimpliVity, un pionier al hiperconvergenţei, contra sumei de 650 milioane USD. Din informaţiile reieşite până acum, managementul HPE a socotit produsele Nimble ca o completare a portofoliului de stocare construit după achiziţia din 2010 a companiei 3PAR, contra sumei de 2,35 miliarde USD.

Platforma StoreServ de la 3PAR a devenit platforma de stocare fanion HPE pentru flash şi hybrid array.

Conform informaţiilor furnizate de conducerea HPE, produsele Nimble sunt ideale pentru clienţii care au nevoie de servicii de date optimizate flash, incluzând suport cloud susţinut de instrumente de analiză predictivă bazate pe capabilităţi machine-learning. Denumită InfoSight, soluţia Nimble de analiză predictivă a constituit, de altfel, unul din motivele fundamentale ale achiziţiei efectuate.

În ultimii ani, la fel ca în cazul altor vendori majori de tehnologie, HPE şi-a văzut veniturile din soluţii de stocare date scăzând din ce în ce mai accentuat, ajungând pentru ultimul trimestru la un prag de depreciere de 12%, cel mai slab rezultat din ultimii ani. În schimb, Nimble, care a devenit companie listată la bursă la sfârşitul lui 2013, a raportat creşteri importante de venituri de la an la an. Cu toate astea, conform conducerii acestei companii, tranzacţia s-a încheiat datorită faptului că, de una singură, Nimble nu avea capacitatea de a-şi vedea produsele şi soluţiile implementate în companii la nivel global.

Nimble s-a lansat în 2010 în principal ca un furnizor alternativ la costuri reduse faţă de EMC şi NetApp în zona midrange. De dată recentă, conform analiştilor din piaţă, Nimble a intrat în fază beta de testare cu Nimble Cloud Volumes, o reţetă de tip flash menită transferului transparent de date între echipamentele proprii de stocare date şi Amazon Web Services şi Microsoft Azure. Tranzacţia HPE-Nimble este aşteptată să fie definitivată din punct de vedere al organismelor de reglementare în cursul lunii aprilie a acestui an.