Mobilitate — March 13, 2017 at 9:31 am

Managementul datelor este o etapă importantă în mobilitatea companiilor

by

agile-cloud-ts-100588281-primary.idgeÎn cadrul unei cercetări realizată cu peste 500 de responsabili IT ai unor companii medii și mari, s-a ajuns la concluzia că managementul datelor este orientarea principală a acestora în cadrul companiilor, cu mari așteptări de la noile tehnologii mobile și de cloud.

30% din respondenți au spus că integrarea cloud este prioritară pentru companiilor lor, în timp ce 28% spun că această integrare va aduce beneficii importante companiilor. 67% din companii spun de asemenea că eforturile lor de mobilitate în cadrul companiilor se bazează pe cloud, aceștia fiind conștienți că viitorul companiilor este bazat pe dispozitive mobile și lucrul la distanță. Oferirea unui acces facil și sigur la datele companiilor va crește productivitatea și eficiența activităților, în viziunea majorității responsabililor acestora.

În acest context accesul și securitatea devin o combinație dinamică pentru companii, vitală pentru o bună colaborare între accesibilitatea datelor în siguranță. Oferirea unui acces sigur dar limitat, pentru a elimina orice risc de intrare în sistem a unor dispozitive mobile neautorizate sau străine, este o provocare, având în vedere practic deschiderea posibilității accesării datelor din orice parte a lumii și prin orice dispozitiv. Serviciile de cloud oferă o administrare a dispozitivelor mobile, a aplicațiilor, a serviciilor și a tuturor conexiunilor apărute care accesează datele la orice oră.

Companiile spun că o accesibilitate crescută aduce un beneficiu mare în evoluția acestora, accesibilitate identificată automat cu siguranța datelor. Conform cercetării, mai mult de jumătate din companii operează aplicații pentru managementul dispozitivelor mobile, cum este managementul aplicațiilor mobile sau serviciile administrate mobil. Toate acestea în contextul utilizării dispozitivelor mobile pentru o gamă largă de aplicații și utilizări, depășind etapa în care acestea erau utilizate doar pentru email.

Conform raportului, trecerea în cloud elimină procesul de securizare a sistemelor și dispozitivelor, importanța fiind acum acordată securizării efective a datelor. Concluzia este că trecerea la servicii de date în cloud, administrate și orientate către mobilitate duce la relansarea efectivă a infrastructurii de date a companiilor, reducând costurile și oferind o experiență de utilizare inovativă și bogată în funcții și servicii.