IoT powered by ALLIED TELESIS — March 14, 2017 at 5:59 am

Serviciile pentru IoT sunt orientate către dezvoltare

by

digital transformationAplicațiile IoT sunt numeroase, la fel și dispozitivele pentru acestea care deja au atins aproape orice industrie și familie, dar în timp ce această lume a dispozitivelor și aplicațiilor este una în creștere, modul de operare a aplicațiilor este unui destul de simplu, bazat pe câteva lucruri conceptuale. Conceptul acesta simplificat a devenit unul obișnuit odată cu rularea din cloud pe dispozitive IoT, nu știm unde sunt datele, dar le putem utiliza oriunde, oricând, oricât, doar să avem un dispozitiv conectat la internet.

Practic acum aplicația doar apelează la un serviciu care stă la baza utilizării componentelor acesteia, practic aplicațiile fiind compuse acum din mai multe ”părți în mișcare”. Acest mod de lucru este oarecum puțin important pentru utilizatorii finali, care vor doar să se bucure și sa facă profit, în funcție de caz, pe urma aplicațiilor. Dar, pentru cei curioși de conceptul general, acesta nu este unul complicat. Într-o lume a dispozitivelor, este mai ușor ca datele să fie stocate în centre de date dedicate, în cantități mai mici decât ecosistemul dispozitivelor, principiul de accesare și operare fiind lăsat la baza internetului și a porților de acces pe internet.

Acest principiu de lucru ajută multe industrii în activitatea acestora, începând cu cele mai complexe din industria auto, până la joburi ușoare cum sunt sistemele de organizare a parcărilor. Aici activitatea este bazată pe un sistem de senzori care oferă date valoroase în timp real despre activitatea într-o parcare.

Mai mult, un sistem de senzori conectat la exteriorul parcării poate să urmărească evoluția traficului în funcție de starea vremii, intervale orare sau zile. Esențialul experților este clar în toate cazurile, datele utilizate de toate aplicațiile sunt valoroase la fel ca un capital de afaceri. Etapa actuală este una evoluată și bine definită, unde datele sunt stocate în cloud, fără a avea un loc și spațiu definit, în timp ce aplicațiile sunt stocate în dispozitive utilizând servicii și date din cloud, grija dezvoltatorilor și a personalului IT din companii fiind orientată exclusiv către acestea, fără a mai duce grijile specifice stocării și administrării datelor.