Business — March 16, 2017 at 9:45 am

Creștere accelerată a profitului Amadeus ca rezultat al consolidării afacerilor de bază și al achizițiilor

by

Infografic_FinancialResults_yearly2016 Amadeus IT Holding SA, partener de top în furnizarea de soluții de tehnologie și de distribuție pentru industria de turism la nivel mondial, a raportat un profit ajustat de 911 milioane € pentru anul 2016. Aceasta a însemnat o creștere de 21,2%, față de anul 2015. Acest lucru a fost sprijinit de o creștere a veniturilor de 14,3%, până la 4472,9 milioane €, precum și de o creștere a EBITDA cu 16%, până la 1700,1 milioane €.

Luis Maroto, Președinte & CEO al Amadeus, a comentat: “Puterea afacerilor noastre de bază, strategia de diversificare și contribuția pozitivă a achizițiilor recente, cum ar fi Navitaire, au condus performanța financiară de succes a Amadeus în 2016”.

“Afacerea noastră de distribuție și-a îmbunătățit poziția sa competitivă cu 0,8 puncte procentuale, până la 43,2%. Pe parcursul 2016, am semnat sau reînnoit acorduri de conținut cu 46 de companii aeriene, inclusiv actori cheie din industrie, cum ar fi easyJet, Emirates și Latam Airlines Group. Creșterea veniturilor a fost, de asemenea, susținută de interesul continuu al clienților noștri pentru soluțiile noastre. KAYAK, motor de căutare de călătorie, lider la nivel global, a  implementat Amadeus Master Pricer cu tehnologia Instant Search. “ a continuat Luis Maroto.

“Creșterea economică în zona de IT Solutions a fost susținută de consolidarea Navitaire, precum și de migrarea marilor transportatori din Asia-Pacific. Printre companiile aeriene care au ales să utilizeze Amadeus Altéa Passenger Service Systems și New Skies anul trecut au fost China Airlines, Swiss International Air Lines, Brussels Airlines și Viva Group. În total, la sfârșitul anului 2016, mai mult de 175 de linii aeriene au avut contracte cu unul dintre cele două sisteme de servicii pentru pasageri Amadeus. În 2016 am realizat, de asemenea, progrese importante la alte unități de afaceri, cum ar fi Airport IT. Mă limitez la un singur exemplu, parteneriatul pe termen lung cu aeroporturile din Copenhaga. “

“Având în vedere tendința pozitivă a noilor contracte, suntem siguri că Amadeus va avea o performanță financiară solidă și în 2017, susținută de o redresare moderată a creșterii economice la nivel mondial așa cum a preconizat de FMI”. a concluzionat Luis Maroto.