Financiar-Bancar — March 20, 2017 at 7:04 pm

5 pasi de urmat pentru optimizarea operatiunilor de creditare

by

Infografic OnBaseA ramane competitiv si performant in conditiile actuale de piata presupune ca la nivel de organizatie sa fie luate toate masurile de eficientizare si optimizare a operatiunilor financiar-bancare.

Operatiunile de creditare ocupa o pondere semnificativa in totalul activitatilor desfasurate in institutiile financiare. De regula, pentru realizarea acestor operatiuni este necesara procesarea unui numar mare de documente, de la declaratii financiare, documente de identificare, istoric al creditarilor la alte documente specifice activitatii. In aceste conditii se impune parcurgerea celor 5 pasi importanti care garanteaza imbunatatirea managementului documentelor si fluxurilor de lucru asociate si care aduce beneficii de ordin financiar pe termen lung.

Maximizeaza viteza de procesare a informatiilor

Intr-o institutie financiara, informatiile provin din surse multiple (E-mail, fax, documente tiparite), iar timpul de organizare si prelucrare al acestora este influentat de o multitudine de factori, precum ar fi: numarul departamentelor implicate, pregatirea si organizarea personalului in accesarea documentelor, gradul de securitate al informatiilor etc. Printr-o solutie ECM (Enterprise Content Management) se poate reduce timpul de cautare al documentelor cu pana la 90% (Infografic OnBase) si se poate accelera cu pana la 100% procesul de revizuire post-inchidere (Infografic OnBase).

Imbunatateste comunicarea interdepartamentala

Implementarea unor sisteme informatice usor integrabile si interconectabile este un lucru esential care asigura o comunicare interdepartamentala rapida si eficienta. In acest sens, se reduce riscul de pierdere a documentelor, iar procesarea dosarelor de creditare se poate face mai rapid. Implementarea unui sistem ECM care se integreaza usor cu aplicatiile de comunicare interna si alte sisteme operationale asigura angajatilor accesul rapid la informatii care provin din diverse surse si ofera posibilitatea de a fi luate cele mai bune decizii intr-un timp mult mai scurt.

Automatizeaza fluxurile de lucru

Pentru cresterea productivitatii este indicat sa se utilizeze o solutie ECM care sa ofere posibilitatea de a crea cu usurinta fluxuri de lucru personalizate prin intermediul carora documentele necesare sa ajunga la angajatii relevanti. Prin acest sistem, orice angajat la care trebuie sa ajunga o informatie, va fi notificat printr-un E-mail. Totodata, prin automatizarea fluxurilor de lucru, se pot crea alerte menite sa semnalizeze angajatii atunci cand un dosar de creditare este incomplet sau acesta contine documente neactualizate.

Simplifica procesele de conformitate si auditare

Pregatirea rapoartelor necesare auditarii presupune lucrul cu un volum mare de documente care necesita actualizari permanente. Totodata, este necesara existenta unei functii care sa permita urmarirea modificarilor aduse documentelor pentru a inlesni procesul de auditare. O solutie de ECM ajuta in acest sens pentru ca ofera accesul rapid la documentele necesare si pentru ca permite cu usurinta actualizarea informatiilor la nivelul intregii companii.

Implementeaza o solutie ECM performanta

Indicat este sa fie aleasa acea solutie ECM performanta care si-a dovedit eficacitatea prin implementarea in diferite companii la nivel global.  OnBase este o solutie de management a documentelor care poate fi adaptata cu succes oricarei companii, indiferent de industria in care activeaza sau de atributele  structurii organizationale. Aceasta este potrivita mai ales pentru fluxuri critice din institutiile financiar-bancare, vine cu o interfata grafica, fara elemente complicate de dezvoltare software (programare) si care permite o adaptare la modulurile de lucru specifice. Peste 5000 de institutii financiar-bancare din toata lumea au ales OnBase pentru a-si imbunatati eficienta si implicit serviciile oferite clientilor.

Un partener precum Matricia ofera o sustinere deplina a activitatii organizatiei financiar – bancare si contribuie, prin experienta echipei sale in implementarea de solutii software, la eficientizarea operatiunilor sale si la obtinerea de avantaje de ordin financiar.

Contactati specialistii Matricia daca doriti sa discutati in detaliu despre solutia OnBase si despre modul in care aceasta poate sustine procesele interne ale companiei si performanta ridicata pe termen lung.