Hardware — March 24, 2017 at 9:25 am

BenQ lansează SW320, cel mai bun monitor destinat fotografilor profesioniști

by

benqNoul model vine dotat cu un display 4K de 31.5 inch, ce oferă cele mai înalte standarde de afișare a culorilor și suport pentru conținutul HDR10. Datorită gamutului extins ce acoperă 99% din spațiul de culoare Adobe RGB, 100% sRGB, Rec. 709 si DCI-P3, ecranul IPS de 10-biţi ajutat de un LUT 14-bit 3D oferă o reproducere foarte precisă a culorilor, cu o valoare Delta E mai mică de 2. Datorită acestor valori, eficienţa este îmbunătățită, reducându-se timpul pierdut pentru efectuarea de corecții.

“SW320 reprezintă tot ce are BenQ mai bun de oferit în materie de tehnologie, atunci când vine vorba de redarea precisă a culorilor”, a declarat Conway Lee, Preşedinte BenQ. “Acest monitor HDR, echipat cu un gamut de culoare extins, duce imagistica profesională pe noi culmi, răspunzând solicitărilor şi dorințelor fotografilor profesionişti”.

Afişând un impresionant display IPS de 31,5 inch, dotat cu rezoluţie 4K UHD 3840 x 2160 şi unghiuri de vizualizare la 178˚ H/V, SW320 oferă utilizatorului cele mai bune tehnologii în materie de coloristică :

 Acoperire de 99% pentru spaţiul de culoare Adobe RGB şi Certificare Technicolor®. SW320 dispune de un gamut de culoare extins cu o acoperire de 99% Adobe RGB, un spațiu de culoare semnificativ mai mare ca sRGB și Rec. 709. De asemenea, oferă suport pentru DCI- P3 cât și acoperire 100% în spectrul sRGB și Rec. 709. Este un monitor certificat Technicolor®, capabil să satisfacă standardele stricte în materie de precizie a culorilor, folosite în industria de divertisment.

 Suport pentru conținut High Dynamic Range (HDR). Datorită unui contrast dinamic alb- negru îmbunătăţit pentru a obţine imagini cât mai naturale, SW320 este capabil să suporte semnale HDR, atât prin intrarea HDMI, cât şi prin cea de Display Port.

 True 10-Bit Color Depth, 14-Bit 3D LUT, ΔE ≤ 2. Redând peste un miliard de culori, tabela 3D LUT de 14 biţi a lui SW320 garantează o reproducere precisă a culorilor, cu o deviație Delta E sub 2, aşa cum este reglementată de CIE (Comission Internationale de l’Eclairge’s).

 BenQ Palette Master Element. SW320 oferă utilizatorului opţiunea de calibrare, folosind softul BenQ Palette Master Element împreună cu un colorimetru.

 Funcţia Brightness Uniformity. Pentru o experiență vizuală autentică, SW320 obţine o iluminare clară și uniformă pe tot ecranul.

 Mod GamutDuo şi moduri Black&White avansate. Modul GamutDuo permite afişarea simultană a conținutului, în două spații de culori diferite, una în spectrul de culoare AdobeRGB și cealaltă în spectrul sRGB. Fotografiile pot fi vizualizate și cu un efect de film alb-negru, cu trei previzualizări prestabilite înainte de post-procesarea fotografiei.

 Hotkey Puck şi Pro Shading Hood. Acest controler unic oferă o modalitate rapidă şi uşor accesibilă de a schimba modurile de culoare și imagine, în timp ce noul shading hood detașabil poate fi folosit în modul portret sau peisaj, blocând lumina ambientală și reflexiile pentru a oferi o reproducere exactă a culorilor.

Modelul pune un accent puternic pe o conectivitate variată, oferind ca şi conexiuni cu PC-ul un port HDMI, DisplayPort şi Mini DisplayPort 1.4 în cazul utilizării de sisteme Mac sau plăci grafice de ultimă generație în configurații Windows. În acelaşi timp, pentru transferul rapid de pe mediile de stocare mobile, utilizatorul are posibilitatea de a utiliza un hub USB 3.0 și un cititor de carduri SD.

BenQ SW320 este disponibil prin partenerii oficiali BenQ în România la un preţ recomandat de raft de 7449lei.

Află mai multe despre BenQ SW320: http://www.benq.ro/product/monitor/sw320/