Internet/Telecom — March 28, 2017 at 5:42 am

Companiile din SUA renunță la Google datorită politicilor blânde cu materialele video periculoase

by

googleCompaniile din SUA se adaugă în lista din ce în ce mai mare a companiilor care renunță la utilizarea serviciilor Google din cauza politicilor prea blânde ale Google cu materialele periculoase. Retragerea reclamelor și a materialelor ce nu au legătură cu căutările a devenit o problemă pentru Google, care se confruntă cu pierderea unor mari companii din zona de publicitate. Companiile AT&T, Verizon, Enterprise și GSK sunt companiile din SUA care și-au retras toate reclamele în ultima perioadă.

Companiile sunt strict contra apariției reclamelor brandurilor pe care le dețin în materiale postate pe YouTube care promovează acțiuni și comportamente agresive și extremiste. Mai mult, prin apariția reclamelor în aceste materiale, realizatorii acestora câștigă sume importante ce pot fi utilizate ulterior în punerea în practică a unor acte de terorism.

Luată prin surprindere de aceste acțiuni ale companiilor, Google a prezentat scuze și a menționat că va dezvolta instrumente mai bune și sisteme eficiente de blocare și evitare a apariției materialelor periculoase. Conform presei de specialitate, materiale de promovare ale companiei Verizon au apărut în cadrul unor filme realizate de clericul egiptean Wagdi Ghoneim, care a fost interzis în SUA datorită comportamentului extremist. Aceleași materiale au apărut și în timpul rulării unor filme cu învățături din asasinate, postate de un alt extremist. De asemenea, AT&T a menționat public retragerea reclamelor, datorită apariției acestora în conținut care promovează terorismul. Conform specialiștilor, peste 250 de companii importante au renunțat până acum la publicitatea pe Google.

Google a răspuns companiilor că lucrează deja la un sistem de politici care să blocheze filmele care promovează anumite comportamente, religii, acțiuni, care pot afecta persoane și grupuri, încurajând acțiunile periculoase pentru civilizație. De asemenea sunt în lucru schimbări care vor permite companiilor să aibă un control mai bun asupra selectării zonelor și categoriilor de materiale unde este promovat brandul lor. Google domină piața publicității online, reclamele fiind cea mai mare sursă financiară a acesteia, cu un profi de 80 miliarde de dolari în anul 2016.