Securitate — April 5, 2017 at 10:41 am

Noile camere de supraveghere video de retea de la Axis

by

Axis1_hirezNoile modele din seria de camere modulare AXIS FA ofera o supraveghere video discreta si au un raport calitate pret optim. Aceasta lansare vine concomitent cu anuntarea a trei noi modele din seria P13.

Seria AXIS FA – pentru o supraveghere discreta, multi-view

Seria modulara AXIS FA este formata dintr-o unitate principala, AXIS FA54, o unitate AXIS FA1105 cu senzor standard, o unitate AXIS FA1125 cu senzor cu lentile pinhole si o unitate AXIS FA4115 Dome cu obiectiv varifocal. Astfel, se poate realiza o monitorizare pentru patru zone diferite cu un singur sistem de camere, unitatea principala AXIS FA54 fiind cea care transmite fluxul video generat de fiecare dintre cele patru module folosind o singura adresa IP.

AXIS FA dispune de tehnologia Forensic WDR (wide dynamic range), calitatea materialului video fiind astfel optima indiferent de conditiile de iluminare. Unitatea principala poate fi folosita impreuna cu numeroase aplicatii de analiza video si dispune de o iesire HDMI pentru conectarea facila la un monitor. Unitatile senzor au dimensiuni reduse, potrivite pentru montarea pe suprafete, structuri sau dispozitive, asigurand monitorizarea discreta. Acestea vin la pachet cu un cablu de 8 metri pentru conectarea la AXIS FA54. Optional poate fi achizitionat si un cablu cu lungimea de 15 metri.

Prin separarea de camera propriu-zisa, unitatile senzor pot fi ȋncadrate in spatii ȋnguste, fiind astfel greu observabile, cu o supraveghere discreta. Unitatea senzor de tip pinhole este utila in special pentru monitorizarea accesului, care poate fi montata la o inaltime ce permite captarea de detalii la nivelul fetei”, a declarat Erik Mårtensson, Global Product Manager Camere Modulare, Axis Communications. Seria AXIS FA va fi disponibila prin intermediul canalelor de distributie Axis ȋncepand cu luna mai a anului curent.

Seria AXIS P13

Camera de interior AXIS P1367 si camerele de exterior AXIS P1367-E si AXIS P1368-E completeaza seria P13 si sunt potrivite pentru supravegherea orasului, a magazinelor retail sau a mijloacelor de transport in comun. Cu o sensibilitate mai mare la lumina, o mai buna calitate a imaginii si un frame-rate imbunatatit, aceste camere pot oferi imagini detaliate la o rezolutie de pana la 4K, indiferent de conditiile de iluminare. Astfel, pot fi folosite si pentru monitorizarea salilor de asteptare din statiile de tren, a zonelor urbane aglomerate sau a locurilor de parcare.

AXIS P1367/-E suporta lentile CS si i-CS, in timp ce modelul 4K AXIS P1368-E este livrat cu lentile i-CS in varianta standard. AXIS P1367-E si AXIS P1368-E au fost concepute special pentru utilizarea la exterior. Modelele dispun de o platforma mecanica inovatoare, care permite un acces mai usor la conectori si cabluri, oferind o flexibilitate sporita pentru lentilele optionale. Sistemul de culisare creste flexibilitatea instalarii camerelor, in vederea montarii de obiective, cu distante focale diferite.

„AXIS P1367-E si AXIS P1368-E sunt adevarate camere de supraveghere pregatite pentru exterior. Nu sunt niste simple modele montate in carcase speciale. Conceptul acestor doua camere este primul de acest gen si presupune o arhitectura bazata pe montura CS. Astfel, sistemul de supraveghere este unul flexibil si suporta modul Axis Corridor Format”, a declarat Andres Vigren, Global Product Manager pentru camere fixe de tip box de la Axis Communications.

Noile modele sunt prezentate in cadrul ISC West, cel mai mare eveniment de securitate din SUA, care are loc in perioada 5-7 aprilie 2017 in Las Vegas, Statele Unite ale Americii. De asemenea, in cadrul acestui eveniment, Axis Communications va pune la dispozitie o pre-vizualizare a unei selectii de camere care vor fi lansate in cursul acestui an, precum: noile dome-uri din seria AXIS M30, AXIS P32 si AXIS Q35. In plus, Axis va prezenta si detalii despre un nou senzor IP bazat pe tehnologie radar ce vine in completarea solutiilor de supraveghere deja existente, fiind dedicat perimetrelor de mici dimensiuni. Tehnologia radar permite detectarea miscarii intr-o zona specifica, oferind mai putine alarme false.