Data Center / Storage — April 24, 2017 at 9:31 am

Fujitsu a dezvoltat o tehnologie pentru accelerarea procesării datelor provenite din IoT

by

Fujitsu a anunțat dezvoltarea unei noi tehnologii care integrează și analizează rapid datele din bazele NoSQL, utilizate pentru înregistrarea și analizarea datelor nestructurate provenite din IoT. Tehnologia vine în contextul bazelor de date nestructurate NoSQL, care conțin volume mari de date, provenite de la dispozitivele IoT care le exportă într-o gamă variată de structuri.

Fujitsu a dezvoltat noua tehnologie pentru a permite eliminarea problemelor cauzate de timpul crescut de procesare a datelor, timp dat în special de conversia structurală a datelor nestructurate. Noua tehnologie optimizează conversia datelor și reduce volumul de date transferate analizând procesele SQL pentru asigurarea unui acces relațional cu bazele de date normale și cu bazele NoSQL. De asemenea, tehnologia asigură o partiționare automată a datelor și o distribuție eficientă în Apache Spark.

fujitsuNoua tehnologie a fost implementată în cadrul PostgreSQL, o baza de date relațională open-source, și evaluată cu ajutorul MongoDB, rezultatul fiind o accelerare a proceselor de 4,5 ori prin tehnologia de optimizare a conversiei și reducere a transferului de date. În plus, accelerația proporțională cu numărul de noduri a fost atinsă cu ajutorul tehnologiei de distribuție eficientă pe Apache Spark. Cu această nouă tehnologie, un magazin de vânzare cu amănuntul, de exemplu, ar putea opera în permanență o varietate de dispozitive IoT pentru a înțelege informații precum mișcările și acțiunile clienților în magazin, permițând magazinului să încerce rapid analize noi pe baza acestor informații. Acest lucru ar contribui la implementarea strategiilor de marketing unu-la-unu care oferă produse și servicii adaptate fiecărui client.

În viitorul apropiat, Fujitsu va continua dezvoltarea și testarea tehnologiei pe scară largă, utilizând platforme Apache Spark, urmând ca o prezență comercială să apară până șa sfârșitul anului 2017.