Financiar-Bancar — April 26, 2017 at 10:08 am

Soluția open source FinTP aleasă de Garanti Bank România

by

alevoGaranti Bank România a ales soluția open source FinTP, de la Allevo, pentru conectarea la SWIFTNet, care asigură totodată conformitatea cu standardele și reglementările SEPA, în vederea optimizării operațiunilor pe care le desfășoară. 

Garanti Bank România beneficiază acum de o tehnologie care contribuie la reducerea costurilor și asigură controlul asupra codului sursă al aplicației, eliminând astfel obișnuita dependență de furnizor. În același timp, instituția are acces la procesul de dezvoltare a produsului și la auditul său, ambele desfășurându-se în deplină transparență.

FinTP integrează din punct de vedere tehnic diverse aplicații de business, conectând sistemele back-office ale băncilor la infrastructuri de piață externe. FinTP are înglobat un mecanism de rutare ce redirecționează mesajele în funcție de reguli și conținut. Procesarea mesajelor se realizează în doi pași: inițial, se mapează mesajele SWIFT FIN, XML sau orice alt format exportat din aplicația de back-office la tipul de mesaj ISO 20022, după care se aplică regulile operaționale convenite pentru trimitere sau primire. FinTP asigură reconciliere și funcții avansate pentru căutarea plăților și raportare. Tehnologia de bază conferă persistență tranzacțiilor end-to-end, multi-threading, precum și o componentă fiabilă de securitate, inclusiv în ceea ce privește gestionarea grupurilor, utilizatorilor, profilurilor și funcțiilor.