Evenimente — April 28, 2017 at 9:39 am

Smart Girls! Conference incurajeaza doamnele si domnisoarele care vor o cariera in domeniul IT

by

Girls Who Code_2Joi, 27 aprilie, a avut loc, la Institutul Cervantes din Bucuresti, Smart Girls! Conference, eveniment aflat la a doua editie, organizat de compania IBM in parteneriat cu Girls Who Code Romania, dedicat tinerelor si doamnelor interesate sa afle cum isi pot construi o cariera de succes in domeniul IT. Participantele au aflat direct de la angajatii si expertii IBM despre ce inseamna pentru o reprezentanta a genului feminin sa lucreze intr-un domeniu extrem de inovativ, alaturi de un lider al industriei IT, si despre posibilitatile de dezvoltare pe care le ofera o companie de renume international, precum IBM.

Conferinta face parte dintr-o serie de initiative ale companiei ce au scopul de a incuraja si creste numarul de reprezentante din domeniul IT.

“Avantajele unei femei intr-o companie IT”, “Cum sa fii liderul propriei cariere”, “Cum sa eviti sau sa indrepti greselile in cariera” sunt cateva dintre subiectele discutate, prezentate de femei ce detin functia de manager in diferite departamente ale companiei IBM, cu care doamnele si domnisoarele prezente au interactionat pe parcursul evenimentului.

Inca din 1889, cand compania a angajat prima femeie, IBM se dedica includerii si promovarii femeilor in domeniile STEM. Astazi, la nivel global, peste 31% din angajatii IBM sunt femei, iar peste 26% sunt femei in roluri de conducere. Din 1995, numarul femeilor care ocupa functii de management a crescut cu 562%, iar diviziile prezente pe piata locala sustin puternic acest trend. Media de varsta este in scadere, fiind corelata si cu dezvoltarea si implementarea noilor tehnologii. Totodata, compania sprijina tinerele absolvente prin programe de internship si training-uri aferente pentru a-si incepe o cariera in domeniul IT.

IBM ofera femeilor atat pozitii tehnice, precum dezvoltator software, dezvoltator aplicatii, architect IT, pozitii care vizeaza utilizarea si dezvoltarea solutiilor Cognitive, Cloud, Mobile, Analytics, Social, Security, cat si pozitii non-tehnice precum consultant IT, project manager, marketing manager.