Bizpoint — May 1, 2017 at 5:20 am

Luptă continuă pentru securitate

by
Securitate in retea
Securitate in retea

Fortinet, unul din cei mai mari furnizori de soluţii de securitate de pe glob, a anunţat săptămâna trecută lansarea versiunii 5.6 a sistemului de operare FortiOS, în fapt o soluţie holistică de securitate destinată mediului de afaceri. Conform lui John Maddison, senior vicepresident products and solutions, Fortinet, noua versiune a soluţie vine cu peste 150 de caracteristici noi menite unei şi mai bune acoperiri a “ţesăturii” de securitate a unei companii.

FortiOS reprezintă o arhitectură de securitate proiectată să acopere mediul de lucru al unei companii în cât mai multe puncte posibile de vulnerabilitate, plecând de la reţeaua internă, continuând cu punctele de acces şi dispozitivele mobile aflate în exteriorul reţelei interne, şi terminând cu conectivitatea de tip cloud.

“Oprirea ameninţărilor avansate existente acum necesită comunicaţii rapide între toate elementele de securitate,” a declarat Maddison în cadrul unui webinar de lansare la nivel global. “De aceea, noua versiune a sistemului de operare pe care o lansăm se axează pe reducerea timpilor de detecţie şi de răspuns la ameninţări. Timpul a devenit cel mai critic element în lupta contra ameninţărilor, şi de aceea ţesătura de securitate trebuie să fie extinsă, puternică şi cât mai automatizată”.

În cadrul soluţiei există o singură consolă de management, fapt care întăreşte mult vizibilitatea asupra întregii reţele de securitate. Totodată, se obţine astfel un control mai bun asupra punctelor de acces prin intermediul reţelei, fapt care este extrem de important pentru instalările curente şi viitoare de soluţii Internet of Things (IoT). Automatizarea, din acest punct de vedere, înseamnă furnizarea de capabilităţi de tip learn and manage pentru dispozitivele IoT.

“Având în vedere complexitatea crescândă a soluţiilor de securitate, am extins numărul de parteneri globali în ecosistemul de vânzare a acestui sistem de operare la 22,” a mai spus Maddison. “Totodată, lucrăm îndeaproape cu furnizori mari de cloud public, precum AWS şi Microsoft Azure. Soluţia este aplicabilă pentru toate gamele noastre de produse de tip firewall Fortigate, ceea ce o face scalabilă indiferent de dimensiunea clientului. În plus, a fost adăugată o capabilitate de auditare a riscului punctelor de acces, plus recomandări automate de corectare a situaţiei periculoase.”