Business — May 3, 2017 at 1:52 pm

Divizia de Plăți a Grupului Asseco SEE a raportat o creștere de două cifre a veniturilor generate în primul trimestru din 2017

by

AssecoSEE corporate imageGrupul Asseco South Eastern Europe a anunțat rezultatele financiare pe primul trimestru din 2017, potrivit cărora compania a înregistrat o creștere de 13% a veniturilor din vânzări, acestea cifrându-se la 31 milioane euro.

Summary Q1 2017 results ASEE groupavut-o veniturile din vânzări provenite din serviciile de mentenanță pentru POS-uri (creștere de 1,1 milioane EUR) și din serviciile de mentenanță pentru ATM-uri (creștere de 0,4 milioane EUR), precum și partea de procesare a cardurilor, ale cărei servicii nu au fost oferite de Grupul ASEE în primul trimestru din 2016 (creștere de 0,4 milioane EUR). Veniturile din vânzări ale Diviziei de Integrare Sisteme s-au ridicat la 11,1 milioane EUR în primul trimestru, cu 0,9 milioane EUR (9%) mai mult decât în primele trei luni ale anului precedent, în vreme ce veniturile din vânzările Diviziei Bancare au crescut cu 0,7 milioane EUR (10%), totalizat 7,5 milioane EUR, comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior. Această creștere a rezultat în principal din venituri din soluții de autentificare și mobile mai mari decât anul trecut.

,,Am început anul 2017 bine. În primele trei luni am observat un interes sporit pentru soluțiile noastre de autentificare și mobile, similar ultimei perioade a anului trecut. Mă aștept ca această tendință să fie menținută și în perioada următoare. Sunt de asemenea mulțumit de veniturile generate de noile soluții din portofoliul nostru, precum serviciile de procesare a cardurilor, care confirmă o cerere a pieței în acest domeniu, pe care noi am identificat-o mai devreme”, a comentat Piotr Jeleński, Președintele Consiliului de Administrație al Asseco South Eastern Europe S.A.

Profitul din exploatare [EBIT] al trimestrului 1 a fost de 3 milioane euro, cu 28% mai mare decât în aceeași perioadă a anului anterior.

Rentabilitatea operațională a Grupului ASEE pentru trimestrul 1 al anului 2017 a fost de 9,6%.

Profitul net al Grupului ASEE în trimestrul 1 a însumat 2,4 milioane euro și a fost cu 27% mai mare comparativ cu primele trei luni ale anului 2016.

Societatea a anunțat o valoare a comenzilor pentru 2017 în cuantum de 92,2 milioane euro, cu 2% mai puțin comparativ cu anul trecut.