Securitate — May 3, 2017 at 7:02 am

Kaspersky Industrial CyberSecurity compatibil cu software-ul Schneider Electric și PLC-uri

by

 

Programele Kaspersky Lab și Schneider Electric au trecut printr-o serie de teste riguroase de compatibilitate, pentru a verifica dacă pot ajuta la protejarea mediilor industriale de pericolul atacurilor cibernetice. Kaspersky Industrial CyberSecurity este perfect compatibil cu Schneider Electric SCADA și cu software-ul sistemelor de control al proceselor și poate să fie folosit în diferite medii industriale care funcționează pe baza programelor Schneider Electric și au cerințe stricte de securitate cibernetică.

Procesele automatizate de producție devin din ce în ce mai vulnerabile la atacuri cibernetice, în special pentru că 92% dintre dispozitivele sistemului de control industrial (ICS) folosesc protocoale deschise și nesigure de conexiune la internet. Însă, în același timp, stabilitatea este factorul crucial pentru organizațiile ICS. Software-ul acestor medii ar trebui, prin urmare, să fie capabil să funcționeze fără a cauza vreo întrerupere a proceselor industriale.

kasperskyPentru a răspunde acestor cerințe specifice mediilor industriale și a contribui la protejarea lor de atacuri cibernetice, Kaspersky Lab și Schneider Electric au efectuat o serie de teste care să verifice compatibilitatea și performanța Kaspersky Industrial CyberSecurity, în contextul sistemelor de control de pe câteva platforme Schneider Electric. Testele includ diferite scenarii folosite zilnic de cei care luncrează cu sisteme industriale.

Instalat pe o stație de lucru care folosește software-ul Schneider Electric SCADA, Kaspersky Industrial CyberSecurity a fost testat în condițiile simulării a diferite scenarii de atacuri cibernetice. Printre acestea se numără situația în care un ”adversar” încearcă să cripteze fișierele și să obțină controlul asupra lansării aplicației și asupra dispozitivului și să lanseze un program malware.

După câteva runde de testare, software-ul KICS nu a avut nici un impact asupra controlerelor proceselor Schneider Electric și a funcționat fără probleme în medii similare celor reale, fără a afecta software-ul HMI (Human Machine Interface) și performanța hardware a controlerelor programabile logice (PLC-uri). Foarte important, programul KICS a protejat echipamentele de malware și în perioada de testare. Testele au demonstrat compatibilitatea și capacitatea de protecție a KICS pentru Schneider Electric Citect SCADA, ClearSCADA, software-ul de inginerie Unity Pro, Software and Technical Complex EMCS-PACiS și a arătat că este potrivit pentru implementarea în mediile industriale.

”Asigurarea protecției mediilor industriale s-a dovedit extrem de dificilă, atât din punct de vedere tehnic, cât și organizatoric, ținând cont de faptul că funcționarea software-ului de management nu poate fi încetinită sau afectată în niciun fel”, spune Andrey Suvorov, Head of Critical Infrastructure Protection la Kaspersky Lab. “Rezultatele testelor noastre de compatibilitate cu Schneider Electric arată că de acum este posibil să obții cel mai ridicat nivel de protecție fără sacrificarea performanței software-ului de management industrial.”

Mai multe informații despre Kaspersky Industrial Cybersecurity sunt disponibile pe site-ul Kaspersky Lab.