Data Center / Storage — May 3, 2017 at 6:28 pm

Microsoft face hiperconvergența posibilă. Fujitsu o face mai ușoară

by

FUJITSU PRIMERGY RX254În contextul unui impact major al digitalizării asupra infrastructurii centrelor de date, în special prin volumele mari de date care necesită colectarea, procesarea, analiza și stocarea, tehnologiile dedicate acestor infrastructuri trebuie să devină dinamice, flexibile și adaptabile cererilor de operare în timp real.

Pentru acoperirea acestor necesități, infrastructurile hiperconvergente devin cea mai atractivă soluție la provocările momentului. Beneficiile acestor infrastructuri sunt enorme, începând cu eliminarea operării cu sistemele de stocare externe și cu rețelele de stocare, și mergând până la utilizarea virtualizării resurselor de calcul. Aceste beneficii duc la reducerea cheltuielilor de calcul și stocare, creșterea performanței rețelelor și simplificarea managementului prin utilizarea unor soluții definite prin software. Avantajele infrastructurilor hiperconvergente sunt posibile pentru toate tipurile de companii care utilizează baze de date, de la cele mai mari, până la birourile de administrare și a micilor afaceri care nu au o experiență vastă în IT.

Microsoft a dezvoltat și lansat Windows Server 2016 Datacenter Edition cu funcția Storage Spaces Direct, deschizând calea pentru construcția de infrastructuri hiperconvergente bazate pe soluțiile Microsoft. Minimul de operare al soluției este de două servere, scalabil până la 16 servere, un număr mai mare decât este necesar de obicei. Rețeaua de definită de software, pe lângă computerele și spațiul de stocare definite de software, transformă infrastructura într-una complet definită de software. De asemenea, în cazul configurării infrastructurii prin Storage Spaces Direct în mod corespunzător, se obține chiar un sistem de stocare pur care poate fi partajat de un cluster de servere într-o infrastructură care nu este hiperconvergentă. Dar, în această fază este necesară o specializare dedicată implementării acestor sisteme și setări, în cazul în care această experiență nu există, companiile riscând să piardă timp și avantaje ale acestei noi soluții.

Pentru eliminarea acestor posibile bariere, Fujitsu a lansat seria de sisteme pre-configurate și pre-testate, cum sunt Fujitsu PRIMEFLEX pentru Storage Spaces Direct, care simplifică și accelerează implementarea infrastructurilor hiperconvergente bazate pe soluțiile Microsoft. Utilizând aceste sisteme, este eliminat riscul unei implementări greșite și a reducerii eficienței operaționale.

În cazul companiilor care operează mai puțin de 200 de mașini virtuale, există o soluție mai ieftină și practică, Fujitsu PRIMEFLEX Cluster-in- a-box. Aceasta este o soluție integrată, livrată cu două servere, care pot fi extinse la patru noduri, cu aceeași incintă de densitate 2HU. În locul funcției Storage Spaces Direct, PRIMEFLEX Cluster-in- a-box se bazează pe Storage Spaces, care este inclus în Microsoft Windows Server Standard Edition, eliminând astfel necesitatea achiziției Datacenter Edition, care este mai costisitor. O altă potențială reducere a costurilor este dată de operarea unei rețele care nu trebuie să fie atât de puternică cum necesită PRIMEFLEX pentru Storage Spaces Direct. Astfel, PRIMEFLEX Cluster-in- a-box este o alternativă cu adevărat rentabilă la PRIMEFLEX pentru Storage Spaces Direct, dacă modul de utilizare permite acest lucru.