IT Efficiency / Sustainability — May 10, 2017 at 7:23 am

Solutii pentru sali de conferinta

by

Performanta unei companii de publicitate poate fi masurata prin eficienta echipei, iar eficienta si creativitatea echipei pot fi imbunatatite prin optimizarea comunicarii interne si externe. Din acest motiv, sedintele si conferintele au devenit instrumente nelipsite din procesul de creatie si din procedeul de identificare si solutionare a problemelor in astfel de organizatii. Iar barierele de comunicare precum distanta dintre participanti sau suportul tehnic pentru argumentarea discutiilor si prezentari au fost depasite prin solutii tehnologice de la ELKO dedicate unor astfel de activitati.

Pentru o comunicare eficienta, este nevoie de un cadru de desfasurare optim, adaptat la nevoile fiecarei organizatii in parte. Iar optimizarea si configurarea acestui cadru din punctul de vedere al tehnicii utilizate devin cu atat mai complicate cu cat acesta este mai bine echipat. Prin timpul consumat si disconfortul generat, pregatirea fiecarui echipament inainte de fiecare sedinta si eventuala sa reconfigurare pe parcursul sedintei se pot dovedi inconveniente majore in activitatea unei companii de publicitate moderne, dornice sa exceleze prin promptitudine si eficienta.

De aceea, ELKO Romania propune o solutie hardware si software de la ATEN, care asigura un control centralizat fara complicatii in salile de meeting. Prin complexitatea, eleganta si usurinta in utilizare care o caracterizeaza, aceasta maximizeaza confortul participantilor la sedinte, ce isi pot astfel exploata mai bine creativitatea si isi pot prezenta propunerile intr-un cadru optim. Rezultatele sunt un mediu de lucru propice dezvoltarii de produse calitative, o echipa eficienta si un portofoliu de clienti multumiti.

Solutia ELKO pentru salile de meeting ale companiilor de publicitate este construita in jurul sistemului de control VK2100, care faciliteaza integrarea tuturor echipamentelor disponibile: sistem de conferinta, video-proiector, display, sistem audio si chiar sistem de iluminat. Controlul sistemului de conferinta si al video-proiectorului este asigurat prin intermediul interfetelor Serial disponibile, in timp ce ecranele pentru prezentari si un eventual DVD player pot fi controlate cu interfete IR implementate prin porturile RS-232 dedicate. De asemenea, pot fi controlate ecranul de proiectie si sistemul de iluminat prin canalele cu functie de releu puse la dispozitie de VK2100.

Comutarea rapida intre solutiile de afisaj, precum si intre sursele de semnal A/V, este facilitata de switch-ul VM5808H – o solutie HDMI 8×8 cu functie integrata de ajustare automata a rezolutiei. Astfel, echipamentul transforma automat si in timp real rezolutia semnalului video de intrare in rezolutia ceruta de echipamentul de afisare, ceea ce inseamna ca participantii la sedinta nu vor trebui sa ajusteze manual acest detaliu tehnic. In plus, tehnologia Seamless Switch garanteaza comutarea fara intarzieri si redarea fara intreruperi pe afisajul de tip Video Wall. Iar prin adaugarea de repetoare HDMI cu functie de separare a continutului audio VC880, este obtinut un control separat pentru sunet, care este astfel directionat catre sistemul audio disponibil, indiferent de sursa semnalului. Functionalitatea lui VM5808H este pusa la dispozitia utilizatorilor prin intermediul interfetei RS-232, cu care se conecteaza la sistemul de control VK2100.

In paralel, ELKO recomanda si implementarea unei unitati de distributie a energiei electrice (Power Distribution Unit – PDU) PE8208. Aceasta dispune de 8 iesiri de curent alternativ, prin care monitorizeaza si gestioneaza alimentarea cu energie a echipamentelor din sala de meeting. Astfel, pe langa controlul alimentarii cu energie a dispozitivelor conectate, utilizatorii beneficiaza si de masuratori precise si in timp real pentru curent, voltaj, putere si consum – totul intr-o interfata grafica usor de utilizat si accesibila de la distanta.

Ca display pentru salile de conferinte din companiile de advertising, ELKO recomanda utilizarea televizorului LG 75UW341C, a carui diagonala de 75” asigura o suprafata suficient de generoasa pentru orice timp de audienta, cu imagini clare la rezolutie UHD, de 3840×2160 pixeli. In plus, panoul cu tehnologie IPS garanteaza deopotriva fidelitatea culorilor, precum si unghiuri generoase de vizualizare, in timp ce solutia de iluminare Edge LED asigura o luminozitate de pana la 430cd/m2. Functia Smart Share & Screen Share furnizata de acest model reprezinta un avantaj major pentru salile de meeting, permitand utilizatorilor sa redea continutul de pe dispozitivele mobile direct pe ecranul televizorului, prin tehnologie Miracast, WiDi sau DIAL.

VK2100-Control SystemIn ciuda complexitatii si puterii puse la dispozitie, sistemul de control ATEN VK2100 este usor de configurat, multumita utilitarului software de configurare VK6000. Prevazut cu o interfata grafica intuitiva, acesta este usor de utilizat si nu necesita cunostinte de programare. Practic, complicatul proces de configurare a echipamentelor hardware este redus la patru pasi simpli: crearea unui proiect, alegerea dispozitivelor, configurarea utilizatorilor si incarcarea profilurilor. Utilitarul permite chiar personalizarea interfetei de control prin adaugarea sau eliminarea de imagini si pictograme, printr-un simplu procedeu drag-and-drop. Este permisa o paleta larga de modificari, de la butoane si fundaluri, precum si adaugarea siglei companiei. VK6000 cuprinde o biblioteca de peste 10 000 drivere, ceea ce inseamna ca permite integrarea rapida in solutie a unei vaste game de echipamente. Iar controlul intregii solutii este posibil de pe orice dispozitiv iOS, Android sau Windows, prin intermediul aplicatiilor compatibile, disponibile in magazinele de aplicatii ale celor 3 platforme. Pentru securitate, accesul utilizatorilor la intreaga solutie propusa de ELKO este restrictionat prin parola de autentificare.

Asadar, comunicarea nu devine doar mai eficienta cu solutia completa de control de la ELKO, ci si mai moderna – o caracteristica ce nu ar trebui sa lipseasca niciodata unei companii de publicitate. Organizatia nu numai ca elimina timpul necesar alocat pregatirii salii de sedinte, ci elimina si neplacerile din timpul sedintelor, generate de necesitatea schimbarii surselor de semnal A/V sau a echipamentelor de afisare utilizate, precum si de necesitatea ajustarii sistemului de iluminare. Conectarea si deconectarea cablurilor sunt astfel inlocuite de simple atingeri ale unui ecran tactil, intr-o maniera mult mai eleganta si mai adecvata pentru un mediu de afaceri modern. Astfel, compania de publicitate obtine pe de o parte o eficientizare a sedintelor prin reducerea timpului alocat organizarii si desfasurarii lor, ceea ce inseamna ca angajatii vor avea la dispozitie mai mult timp pentru celelalte activitati. Iar, pe de alta parte, se obtine o eliminare a disconfortului pe care l-ar putea provoca in randul angajatilor organizarea si desfasurarea de sedinte, ceea ce inseamna un mediu de munca mai relaxat, propice pentru creativitate. Nu in ultimul rand, salile de meeting ale organizatiei capata o imagine eleganta, moderna, de un profesionalism aparte, ceea ce va atrage respectul si admiratia partenerilor, contribuind la dezvoltarea ulterioara a unui portofoliu de clienti impresionant.