Cloud Computing / Edge — May 11, 2017 at 9:24 am

Fortinet consolidează performanța și securitatea în mediile cloud

by
fortinetFortinet a extins gradul de performanță, automatizare și vizibilitate pentru Fortinet Security Fabric în toate tipurile de medii cloud, de la IaaS (Infrastructure-as- a-Service) public și privat, până la aplicațiile de tip SaaS (Software-as- a-Service).

“În prezent, companiile dezvoltă infrastructuri flexibile și scalabile, utilizând deopotrivă cloud-ul public și privat. Ca atare, susținerea unui nivel consistent de securitate este o prioritate esențială. Fortinet vine în întâmpinarea acestui imperativ, livrând Security Fabric, un complex de soluții de securitate, pregătit pentru infrastructuri și aplicații cloud. Obiectivul este de a asigura un nivel optim de securitate și performanță în cadrul unei infrastructuri scalabile, eterogene și complexe, care utilizează cele mai noi caracteristici cloud,” declară John Maddison, prim-vicepreședinte, produse și soluții, în cadrul Fortinet.
Conform unui sondaj realizat recent de către ESG Research, 62% dintre specialiștii în securitate cibernetică sunt de părere că este dificil ca în mediile cloud să se obțină același nivel de vizibilitate ca în rețelele fizice, iar 56% dintre aceștia afirmă că actualele procese și operațiuni care țin de securitatea rețelei nu dispun de nivelul de automatizare și coordonare necesar pentru a fi trecute în cloud. Pentru a putea obține beneficiile oferite de cloud în ceea ce privește gradul de scalabilite, elasticitate și eficiență, datele și elementele de securitate din toate mediile existente trebuie mai întâi integrate, făcute vizibile și apte de a partaja informația inteligentă, așa încât să asigure în mod automatizat protecția necesară.
Fortinet și-a extins toate capabilitățile de bază ale arhitecturii de soluții Security Fabric așa încât să faciliteze companiilor și organizațiilor integrarea cu mediile cloud și menținerea aceluiași nivel de securitate cibernetică ca și în rețelele fizice. Consolidarea nivelului de securitate se realizează printr-un nivel superior de control și vizibilitate. În acest sens, cea mai recentă versiune a sistemului de operare Fortinet, FortiOS 5.6, asigură securitate cloud completă, scalabilă – atât de importantă pentru organizații și furnizori de servicii.
Bogdan Sarbu, Veracomp
Bogdan Sarbu, Brand Manager Veracomp

“În prezent, pentru a fi competitive, organizațiile sunt puse în situația de a oferi un grad tot mai ridicat de interacțiune între clienți, furnizori, servicii, și de a utiliza platforme și tehnologii din ce în ce mai diverse și mai sofisticate. Ritmul tot mai accelerat al inovației impus de mediul concurențial și piață în ansamblu, mixul de medii fizice și cloud pentru infrastructurile și aplicațiile utilizate, solicită solutii de securitate pe măsură. În acest context, inițiativa Fortinet este un pas firesc, de așteptat din partea unui lider în soluții de securitate cibernetică,” afirmă Bogdan Sârbu, Brand Manager Fortinet, în cadrul Veracomp.

Veracomp este distribuitor Fortinet în Romania din 2007. În prezent, Veracomp distribuie pe piaţa românească următoarele branduri de soluţii IT: arcserve, BlueCoat, Certes, Extreme Networks, F5, Fortinet, Gemalto, Huawei, Infortrend, LifeSize, Quantum, Polycom, RSA, TrendMicro, WhiteHat.