IoT powered by ALLIED TELESIS — May 16, 2017 at 9:23 am

Atos si Dell isi unesc fortele pentru a revolutiona piata IoT

by

Engineer using digital tablet in front of jet engine in aircraft maintenance factory

Atos și Dell EMC își vor uni forțele pentru a revoluționa piețele de IoT (Internet of Things) și analiză de afaceri (BI). Această colaborare se bazează pe tehnologiile software și hardware ale Dell EMC și pe Atos Codex, un set complet de soluții și capabilități de a proiecte, a crea, a administra și a securiza serviciile de business de tipul smart data, platformele de date și IoT. Oferta celor două companii se va adresa piețelor nord-americane și europene.

Până în 2020, 40% din veniturile IoT vor fi generate de servicii, conform Markets and Markets. Este de așteptat ca acest procent să crească de la an la an, pe măsură ce nevoile de consultanță și suport IT vor crește. În 2016, veniturile din serviciile IoT au ajuns la 57 miliarde USD și sunt prevăzute să ajungă la 158 miliarde USD în 2021, cu o rată anuală de creștere de 22%.

Creșterea fără precedent a dispozitivelor conectate, volumul de date generate și aplicațiile care conectează aceste sisteme vor avea nevoie de o ofertă puternică de gestionare a acestei tehnologii, ținând cont de dimensiunea și complexitatea rețelelor generate de IoT.

Colaborarea dintre Atos și Dell EMC are ca scop crearea unui cadru de servicii de gestionare IoT pentru a le permite consumatorilor să dețină în permanență controlul și pentru a se asigra că toți utilizatorii pot crea în mod continuu valoare folosind dispozitivele conectate. Acest cadru de servicii se va numi Atos Codex IoT Services.

Cadrul Atos Codex IoT Services va conține un catalog de servicii precum gestionarea dispozitivelor, conectarea, servicii de date și stocare, control asupra schimbării și eliberării, gestionarea incidentelor, service desk și suport, operațiuni de creștere a rezistenței la defecțiuni și perturbări. Aceste servicii vor fi livrate cu specificațiile oferite de utilizatori, inclusiv măsurile necesare pentru securitatea datelor encriptate și gestionarea accesului. Cadrul de servicii va definii un plan de arhitectură, ce va conține soluții hardware și software Dell EMC, dar și soluții software și servicii de integrare oferite de Atos.

Parteneriatul va acoperi două domenii: (i) dezvoltarea/proiectarea în comun a Cadrului de Livrare a Serviciilor, utilizând activele existente ale ambelor companii și (ii) abordarea în comun a pieței, bazându-se pe puterea de brand a fiecărei comanii și capabilitățile de a construi și de a comercializa soluții determinate de cererea clienților. Primele capabilități oferite de cadrul Atos Codex IoT Services sunt disponibile în prezent, iar servicii și produse adiționale vor fi adăugate în funcție de cerințele pieței.