Securitate — May 17, 2017 at 8:17 am

Protejarea unei case, fara nevoia unei infrastructuri IT complexe

by
OPTEX VXI_R
OPTEX VXI_R

Atunci cand vorbim de securitatea perimetrala primul lucru la care multi dintre utilizatori se gandesc este folosirea camerelor de supraveghere video. O astfel de implementare este considerata la modul general una eficienta, datorita faptului ca poate sa ofere o verificare vizuala si genereaza un numar redus de alarme false. Însa, costurile asociate unei astfel de implementari sunt de multe ori descurajante.

OPTEX detine în portofoliul sau de produse senzori de exterior tip PIR ce pot fi folositi cu succes pentru securizarea mediului rezidential. Modelele nu necesita o infrastructura IT complexa, pot fi instalate rapid si simplu si pot detecta orice fel de încercare de patrundere în perimetru, indiferent de conditiile de iluminare sau meteo.
Pornind de la aceasta premisa, Amron Security, o companie de securitate din Marea Britanie, a proiectat un sistem bazat exclusiv pe senzori OPTEX pentru o locuinta aflata într-o zona izolata. Datorita pozitiei sale, casa era considerata o tinta vulnerabila.
Pentru securizarea sa au fost folositi cinci senzori OPTEX din seria VXI-R si doi senzori din seria FTN-R. Acestia au fost conectati la un panou de alarma cu tehnologie wireless Ricochet®. Astfel, la fiecare senzor a fost conectat cate un transmitator wireless BGR- 01.
“Instalarea a avut loc în anul 2016. De atunci si pana acum sistemul nu a fost generat nicio alarma falsa. În plus, durata de viata a bateriei m-a surprins placut. Chiar si dupa 18 luni de functionare non-stop, senzorii continua detectia”, a declarat Paul Bishop, Contracts Manager si Senior Installer Amron Security.
OPTEX FTN-R_3
OPTEX FTN-R

Senzorii volumetrici VXI – R – Senzorii volumetrici PIR din seria VXI-R au o raza de acoperire de 12 m si pot detecta orice fel de persoana sau obiect ce emite energie termica sub forma de radiatie infrarosie. Astfel, atunci cand un om trece prin dreptul campului vizual al senzorului, acesta va detecta prezenta în mod automat si va activa alte sisteme de securitate sau alerta agentii de securitate. Pentru a evita detectarile false, senzorii OPTEX genereaza alarme doar atunci cand se realizeaza detectie atat în partea inferioara, cat si în cea superioara. Senzorul îndeplineste cerintele standardului IP55, performanta sa nefiind afectata de praf sau de catre stropii de ploaie.

Senzorii FTN-R – Senzorii OPTEX FTN-R sunt dedicati implementarilor în care avem de securizat locatii cu balcoane sau geamuri. Au o raza de acoperire de maxim 5 m si permit rotirea orizontala la 190°.