Evenimente — May 24, 2017 at 6:18 am

Aurora boreala in Romania

by

Aurora Boreala in RomaniaÎn data de 20 mai 2017, de Noaptea Muzeelor, în cadrul evenimentului ”Descoperă Aurora Boreală în România”, LG și Alex Conu au organizat o expoziție de astro-fotografie în care strălucirea intensă și jocul culorilor specifice acestui fenomen au fost redate prin intermediul televizoarelor LG OLED 4K.

Alex Conu, fotograf ale cărui proiecte au făcut înconjurul lumii, a fost gazda acestui eveniment, iar participanții au avut ocazia să îi admire fotografiile, redate pe televizoare LG OLED 4K de ultimă generație, dar și să descopere detalii mai puțin cunoscute despre acest fenomen spectaculos, despre cum poate fi surprins cât mai bine și cum poate fi redat cât mai aproape de realitate.

Fotografiile și video-urile surprinse de Alex, redate pe aceste dispozitive, au reușit să transpună privitorul în realitatea de dincolo de cercul polar, exact așa cum a fost surprinsă de fotograf.

”Am rămas plăcut surprins în momentul în care mi-am privit pentru prima oară fotografiile cu aurora boreală pe un televizor LG OLED 4K. Când vine vorba de fotografii care redau cerul nocturn, pentru a observa în condiții ideale perdelele luminoase care devin din violet verzi sau din roz albastre, e necesar un fundal negru perfect. Neavând un panou luminos în fundal și controlând fiecare pixel astfel încât să nu mai emită lumină, televizoarele LG OLED 4K oferă cea mai realistă paletă de culori și, implicit, redau perfect frumusețea aurorei. A fost ca și cum eram din nou acolo, în locurile unde am reușit să surprind aceste imagini”, a declarat Alex Conu.

”Ideea acestui proiect frumos a pornit chiar de la mesajul LG OLED, ”negrul perfect dezvăluie perfecțiunea culorilor”. Printr-o analogie, ne-am dat seama că aurora boreală și culorile vibrante ale acesteia pot fi puse în evidență doar de cerul întunecat al nopții și că ar fi o provocare demnă de luat în seamă să încercăm să redăm, cât mai aproape de realitate un astfel de spectacol al naturii, pe televizoarele OLED 4K. Am fost foarte încântați sa putem realiza acest proiect alături de un om cu adevărat pasionat de aurora, adică cu Alex. Suntem bucuroși că am reușit să realizăm un eveniment chiar de Noaptea Muzeelor la care participanții au fost interesați să afle poveștile speciale din spatele fotografiilor, spuse cu atâta farmec de Alex, dar și să experimenteze noile tehnologii LG”, a declarat Sorin Spinu, Branch Manager LG România.