NEWS — May 29, 2017 at 12:09 pm

BenQ PD2710QC, primul monitor pentru design dotat cu o conectivitate single-cable USB-C

by

BenQ a lansat monitorul PD2710QC, destinat în special profesioniştilor din domeniul design-ului de obiect. Modelul deţine un display QHD IPS cu diagonala de 27”, capabil să ofere o acoperire 100% sRGB și unghiuri de vizualizare largi(178/178‎). Mai mult, PD2710QC este primul monitor de design ce integrează un docking station USB-C, pe lângă seria de moduri special gândite să ajute profesionistul din domeniu, precum CAD/CAM, animaţie şi darkroom.

BenQ“Gândit pentru segmentul de design, PD2710QC este capabil să aducă la lumină inspiraţia profesională,” a declarat Conway Lee, Preşedinte BenQ Corporation. ,,Inovaţii precum tehnologia USB-C, performanţa Technicolor şi tehnologia Eye-Care sunt implementate în acest model elegant ce inspiră creativitate şi productivitate.”

Primul monitor de design cu docking station USB-C

Odată cu implementarea port-ului USB-C, PD2710QC devine un monitor unic în felul său, capabil să permită alimentarea unui laptop, transferul de date, conexiune la internet și transmisii audio/video, toate printr-un singur cablu USB-C.

Pentru a oferi o conectică diversificată, monitorul integrează şi un docking station, capabil să ofere o serie de porturi audio, video, de reţea şi USB.

Performanţe profesionale şi o paletă de culori certificate

Cu o acoperire 100% sRGB și Rec. 709, PD2710QC este capabil să genereze o reproducere exactă a culorilor, fiind ajutat şi de performaţele generate de panel-ul IPS. În plus, pentru a satisface standardele stricte în materie de precizie a culorilor, folosite în industria de divertisment, calitatea culorilor afişate este certificată de Technicolor.

Datorită performanţelor sale la rezoluţie 2K QHD (2560 x 1440), PD2710QC oferă inginerilor, artiştilor grafici şi fotografilor, un instrument perfect pentru creşterea productivităţii. Modurile CAD/CAM, animaţie si darkroom pun în valoare performanţele lui PD2710QC, oferind o experienţă de vizualizare optimizată pentru fiecare domeniu de aplicaţie.

Modul Darkroom ajustează luminozitatea şi contrastul imaginilor, oferind utilizatorului acea claritate şi precizie necesară pentru a vizualiza toate detaliile, atunci când lucrează în medii întunecate.

Modul CAD/CAM înbunătăţeşte contrastul liniilor şi al formelor din ilustraţiile 3D, permiţând profesioniştilor să modifice uşor culoarea afişată de monitor, astfel încât detaliile obictelor de design mai complicate să fie vizibile;

Modul Animation intensifică detaliile din zonele întunecate, pemiţând ajustarea precisă a proiectelor fără să altereze alte zone din compoziţie.

Tehnologie Eye Care

În timp ce ecranele normale LCD reîmprospătează imaginea afișată cu o frecvență de 200 de cadre pe secundă, modelele dotate cu tehnologia BenQ FlickerFree™ elimină complet disconfortul creat de această frecvență a cadrelor, la toate nivelurile de luminozitate, reducând în mod eficient oboseala ochilor și oferind o experiență de vizionare confortabilă în timpul sesiunilor prelungite de utilizare a monitorului.

Tot pentru protecţia ochilor, regăsim aici și tehnologia Low Blue Light, ce ajută la reducerea efectelor negative produse de spectrul de lumină albastră emis de ecran.

BenQ PD2710QC este un monitor ce impresionează atât prin design, cât şi prin performanţele oferite. Este construit pe o arhitectură metalică, vine dotat cu margini subţiri pe toate laturile, oferă compatibilitate VESA şi dispune de boxe integrate.

PD2710QC va fi disponibil în oferta partenerilor oficiali BenQ din România (Darer, IT Direct, Network One Distribution și MGT Educational), la un preţ de raft recomandat de 3099 RON.

Află mai multe despre BenQ PD2700QC: http://www.benq.ro/product/monitor/pd2710qc/features/