Hardware — June 7, 2017 at 12:17 pm

ASUS a prezentat laptopul ROG Zephyrus, alături de alte produse de gaming

by

asusASUS Republic of Gamers (ROG) a prezentat laptopul de gaming Zephyrus, alături de alte produse pentru jocuri, echipate cu hardware de ultimă oră.

Pe scena evenimentului Join the Republic din cadrul Computex 2017, Directorul ASUS, domnul Jonney Shih, a readus în atenția publicului poziția de top pe care Republic of Gamers o ocupă la nivel global. “Sunt foarte mândru să văd cum dăruirea ROG pentru design și tehnologia superioră este recunoscută și celebrată de comunitatea de gaming la nivel mondial de mai bine de 10 ani. Lansările și demonstrațiile de astăzi ne arată modul în care produsele ROG ajung la fiecare tip de utilizator, oferindu-le jucătorilor din întreaga lume, indiferent de nivelul lor în gaming, cea mai bună experiență de joc.”

ROG Zephyrus – cel mai subțire laptop de gaming din lume

În premieră la nivel mondial, ASUS a prezentat portabilul ROG Zephyrus, cel mai subțire laptop de gaming din lume, motorizat de cea de a șaptea generație de procesoare Intel Core i7 (Kaby Lake) și de plăcile grafice NVIDIA GeForce GTX 1080. Zephyrus dispune de Windows 10 Creators Update, ce îmbunătățește performanța calculatoarelor de gaming prin noul Windows Game Mode, facilitând streamingul prin serviciul Beam de la Microsoft. Având o grosime de numai 17,9 mm și o greutate de 2,24 kg, Zephyrus este suficient de ușor pentru a fi transportat oriunde ar fi nevoie de el. În ciuda faptului că este cel mai subțire laptop de gaming creat vreodată, acesta este foarte puternic. Beneficiind de configurații cu procesoare Intel Core i7-7700HQ și grafică NVIDIA GeForce GTX 1080, Zephyrus poate rula jocuri la rezoluție 4K. Poate fi echipat cu 24GB de memorie RAM DDR4-2400. Datele sunt stocate pe SSD-uri NVMe, capabile să transfere până la 3500 MB/s, cu capacități de până la 1TB, fiind pregătite pentru titlurile actuale și cele viitoare. Procesorul și accelaratorul grafic au câte un sistem de răcire dedicat, format din ventilator, radiator și heatpipe-uri. Având în vedere consumul mai mare de energie, accelaratorul grafic are încă un radiator dedicat. Ambele chipuri beneficiază de alte două heatpipe-uri pentru distribuția căldurii între cele două sisteme de răcire. ROG Zephyrus poate afișa pe ecranul de 15,6 inci cu G-Sync cadre cu o frecvență de 120Hz, combinând rezoluția 1080p cu un framerate real de 120fps. Modulul G-Sync menține ecranul sincronizat cu acceleratorul grafic, eliminând rupturile de cadre și alterarea graficii, crescând performanța generală în jocuri. Laptopul oferă o serie versatilă de conectori pentru un maximum de flexibilitate, incluzând aici cele patru porturi USB 3.1 Type A Gen 1, portul Type-C reversibil ce poate transfera date cu viteze de până la 40Gbps și ieșirile DisplayPort și HDMI 2.0 ce furnizează semnal video pentru ecranele de mari dimensiuni. Utilizatorii pot conecta la laptop căștile VR și controlerele aferente, bucurându-se de realitatea virtuală. Un cititor de carduri SD facilitează transferul fotografiilor realizate cu aparatele foto DSLR, ușurând munca pasionaților de fotografie.

Hardware de gaming cu tehnologie de ultimă oră

Alături de cel mai subțire laptop de gaming din lume, ASUS a prezentat o serie de produse de gaming, din care menționăm: ROG SCAR Edition, un laptop de gaming complet nou ce oferă un număr ridicat de cadre pe secundă în jocurile de top grație graficii NVIDIA GeForce GTX din seria 10 și ROG Strix Hero Edition, un portabil de gaming construit pentru eroii MOBA. Plăcile de bază cu chipset X299 și monitoarele de gaming au completat portofoliul de produse expuse. Plăcile ROG Rampage VI Extreme și ROG Rampage VI Apex sunt destinate celor care vor să rămână în top, abordând cu mult curaj confruntările din cele mai pretențioase jocuri. ASUS ROG Swift PG35VQ este un nou monitor curbat, cu diagonala de 35 de inci și rezoluție 3440×1440 HDR, cu o rată de refresh de 200MHz și tehnologie NVIDIA G-SYNC, în timp ce monitorul de gaming PG27UQ HDR este primul model ce oferă simultan o rezoluție 4K UHD la o rată de refresh de 200Hz, furnizând o experiență de gaming cu adevărat impresionantă.